Obavijesti

Sport

Komentari 88

Premijera u VARaždinu: Dali 3 penala Hajduku i uzeli mu gol!

Premijera u VARaždinu: Dali 3 penala Hajduku i uzeli mu gol!
1

Tihomir Pejin četiri puta rješavao je delikatne situacije provjerama videosnimke na utakmici Varaždina i Hajduka. Sudio je dva penala protiv domaćina zbog igranja rukom i poništio gol gostiju zbog zaleđa

VIDEO

I to smo dočekali. U prvom kolu u kojem se koristio VAR u HNL-u prvi je put i korišten, i to čak četiri puta, na utakmici Varaždina i Hajduka u nedjelju (0-3), a učinio je to sudac Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

Pokretanje videa...

Stadion Varteksa 00:09

Hamza Barry u 14. minuti pucao je iz daljine, a Denis Glavina blokirao je njegov udarac lijevom rukom u šesnaestercu. Pejin prvo nije htio dosuditi penal, već je pokazao igračima da je u tijeku provjera u VAR sobi.

Nakon 20-ak sekundi zaustavio je igru i kad su mu kolege Igor Pajač i Bojan Zobenica javili iz sobe da pogleda tu situaciju uz teren, to je i učinio i, čini se, opravdano dosudio penal i Glavini dao žuti karton.

No Mijo Caktaš nije ga realizirao, obranio mu ga je Ivan Nevistić.

Još jedna situacija u kojoj je VAR reagirao dogodila se svega 15-ak minuta kasnije. U 30. minuti Samuel Eduok zabio je gol iz blizine na dodavanje Jaira, Pejin je priznao gol i poslao igrače prema centru pa čekao provjeru.

Pokazalo se da je Eduok prilikom proigravanja Francesca Tahiraja ranije kod te akcije bio u zaleđu i Pejin je gol opravdano poništio.

Hajduk je dobio još jedan penal nakon intervencije VAR-a u 69. minuti. Bassel Jradi izveo je korner, Stipe Vučur pucao glavom, a neoprezan je u skoku bio Marko Stolnik kojeg je lopta pogodila u ruku. Pejin to nije vidio, ali je na sugestiju VAR kolega išao pogledati tu situaciju i dosudio penal za goste.

Posla se opet prihvatio novi-stari kapetan Splićana Caktaš, ali ovaj put bio je precizan za 2-0.

Na samom kraju utakmice Pejin je i treći put posegnuo za svojim monitorom kad je Ivan Roca promašio loptu u svom šesnaestercu i udario Leona Krekovića. Opet je dosudio penal za Hajduk kojeg je izveo Eduok jer je Mijo Caktaš ranije izašao iz igre i postavio konačnih 3-0.

Sve odluke bile su prijelomne i pokazalo se koliko VAR može koristiti u situacijama koje suci u brzini ne mogu procijeniti.

Nismo u mogućnosti objaviti vezane videozapise zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Videe možete pogledati OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići