Obavijesti

Sport

Komentari 1

Preminula legenda NFL-a John Madden: Bio je više od sporta

Preminula legenda NFL-a John Madden: Bio je više od sporta

Nakon trenerske karijere radio je kao stručni komentator za CBS (1979-83), Fox (1994-2001), ABC (2002-05) i NBC (2006-08), a bio je angažiran i u stvaranje video-igre "Madden NFL"

VIDEO

Legendarni NFL trener i komentator John Madden preminuo je u u utorak u dobi od 85 godina. Iz NFL-a su objavili kako je Madden preminuo iznenada ne navodeći uzrok smrti.

- Svi ga poznajemo kao slavnog trenera Oakland Raidersa i komentatora koji je radio na svim velikim televizijama, ali više od svega on je bio predani suprug, otac i djed. Nitko nije volio football više od Trenera. On je bio football, bio je nevjerojatan glasnik kako za mene tako i za mnoge druge. Nikada više neće biti drugog Johna Maddena, koji je uvelike zadužio našu igru i učinio NFL onime što danas jest - objavio je povjerenik NFL-a Roger Goodell.

Madden je vodio Raiderse od 1969. do 1978. te je s njima osvojio naslov 1976. godine. Dok je on bio prvi čovjek struke momčad je šest puta ostvarivala 10 ili više pobjeda u sezoni, a u to vrijeme NFL momčadi su igrale po 14 utakmica godišnje.

Nakon trenerske karijere, Madden je od 1979. do 2008. godine radio kao stručni komentator za CBS (1979-83), Fox (1994-2001), ABC (2002-05) i NBC (2006-08), a bio je angažiran i u stvaranje video-igre "Madden NFL" koja od 1988. svake godine dobiva novo izdanje.

Upravo na Božić ove godine u SAD-u je premijerno prikazan i dokumentarni film "Madden" o životu jedne od najutjecajnijih figura u povijesti američkog nogometa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu