Sport

Komentari 6

Preminuo jedan od najvećih koji nikad nije osvojio NBA naslov

Preminuo jedan od najvećih koji nikad nije osvojio NBA naslov

Dijelio je svlačionicu s mnogim veličinama kao što su Jerry West, Pat Riley, Wilt Chamberlain, osam puta se plasirao u finale, ali baš nikad nije osvojio naslov. Nažalost, po tome je Elgin Baylor ostao upamćen...

Bio je poznat kao ubojit šuter i u to vrijeme ponajbolji igrač lige, čak osam puta je sa svojim Lakersima bio u NBA finalu, ali nažalost ostat će upamćen kao jedan od najvećih koji nikad nije osvojio naslov.

Veliki Elgin Baylor, jedan od najvećih košarkaška u povijesti Lakersa, preminuo je u 87. godini, objavila je njegova supruga Elaine. 

Na NBA Draftu se pojavio 1958. godine kada su ga tadašnji Minneapolis, danas L.A Lakersi izabrali za prvog picka. Bio je jedan od prvih 'superstarova' NBA lige i klasični ubojica na parketu. Igrao je četvorku, ali za svoju visinu od 196 cm bio je strašno pokretan uz atletsku građu. Bio je poznat kao sjajan skakač i asistent, ali u trpanju koševa bio je neumoljiv.

U 846 utakmica zabio je čak 23.149 koševa što ga je stavilo na 31. mjesto najboljih strijelaca NBA lige, a prosječno je po utakmici zabijao 27,4 poena. 

Dijelio je svlačionicu s mnogim veličinama kao što su Jerry West, Pat Riley, Wilt Chamberlain, osam puta se plasirao u finale, ali baš nikad nije osvojio naslov. No najveća moguća nesreća dogodila mu se 1972. godine kada je zbog ozljede morao prekinuti karijeru usred sezone, a nekoliko mjeseci kasnije, Lakersi su se okitili titulom pobijedivši Knickse u finalu.

Baylor još uvijek drži rekord po broju postignutih koševa u jednoj utakmici NBA finala, kad je najvećim suparnicima Boston Celticsima ubacio 61 koš u dvoboju finalne serije 1962.

 

Najčitaniji članci