Obavijesti

Sport

Komentari 5

Preminuo Zlatko Mesić, član Dinamove zlatne momčadi '67.

Preminuo Zlatko Mesić, član Dinamove zlatne momčadi '67.
6

Zlatko je bio igrač koji je Dinamu dao velik dio svoje karijere (1960.-1971.), odveo ga na krov  Europe, zabio golčinu Juventusu usred Zagreba te osvojio i trofej pobjednika jugoslavenskog Kupa 1965.

VIDEO

Preminuo je član legendarne Dinamove generacije iz 1967. godine, Zlatko Mesić (74).

Prisjetili su se u Maksimiru da bi Mesić, kada bi ga treneri smjestili na klupu, sa smiješkom rekao:

- Znate kaj? U Dinamu je velika stvar biti i rezerva! 

Ali nije Zlatko bio rezerva. Zlatko je bio igrač koji je Dinamu dao velik dio svoje karijere (1960.-1971.), odveo ga na krov  Europe, zabio golčinu Juventusu usred Zagreba te osvojio i trofej pobjednika jugoslavenskog Kupa 1965. 

Mesić je bio zaista svestran igrač, ponekad ofenzivni, a ponekad defanzivni vezni, uz čvrstu obranu sjajno je razigravao suigrače, ali i zabijao golove koji se i danas pamte. 

Rođen je 13. travnja 1946. godine u Zagrebu, a u Dinamu je počeo kao junior 1960. Četiri godine kasnije, u ljeto 1964. postao je dijelom prve momčadi, a one slavne 1967. odigrao je jednu od ključnih uloga u osvajanju Kupa velesajamskih gradova.

Kup je Mesić odigrao kao defanzivac, iako je uvijek sanjao da će zabijati golove i biti u ofanzivnom dijelu momčadi. Povremeno je bio lijevi, povremeno desni bek. Zapravo, sve što je treneru trebalo.  Bio je poznat kao dobar tehničar, a odjednom je imao zadatak zaustavljati tehničare, pamte nešto stariji dinamovci.

Galantno je zaustavio Brazilca Chinesinha protiv Juventusa u četvrtfinalu KVG-a, a ništa bolje nisu prolazili niti drugi velikani kao kao Gianni Rivera ili Florian Albert. Upravo je u uzvratu protiv Juventusa u Zagrebu, nakon 2-2 iz prvoga susreta zabio gol za 2-0 (Dinamo je na kraju slavio 3-0).

Od 1960. - 1971. igrao je za 'modre', a u tom je razdoblju tek kratko otišao iz Zagreba u Croatiju iz Toronta. Nakon završene karijere u Dinamu, igrao je za Zagreb, Jadran Poreč i Rovinj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani