Sport

Komentari 11

Napoliju vraćen bod, otkazana utakmica s Juveom će se igrati!

Napoliju vraćen bod, otkazana utakmica s Juveom će se igrati!

Prije više od dva mjeseca utakmica Juventusa i Napolija se nije igrala jer gosti nisu došli u Torino, a Serie A je dodijelila pobjedu Juveu za zelenim stolom. No, ta odluka je sada poništena...

Prije više od dva mjeseca igrači Juventusa šetali su svojim stadionom u nadi da će se pojaviti nogometaši Napolija, ali njih nije bilo. Štoviše, nisu ni napustili Napulj.

U pismu upućenom Ligi, koje je objavila Gazzetta dello sport, predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis sa svoje je strane uvjeravao da, unatoč saveznom protokolu, njegov klub ne smije napustiti Napulj zbog zabrane lokalnih zdravstvenih vlasti tražeći novi termin utakmice.

Međutim, iz Serie A su poručili da vlasti u Napulju nisu uzele u obzir zdravstveni protokol dogovoren između državnog ministarstva zdravstva i sporta i nogometnih vlasti.

Epilog svega je bio - četiri boda manje za Napoli. Talijanski savez je dodijelio pobjedu Juventusu za zelenim stolom, a uz to su oduzeli bod Napoliju zbog nedolaska na utakmicu.

Klub iz Napulja se žalio na sve moguće načine i to mu je upalilo. Talijanski olimpijski odbor poništio je odluku Serie A i talijanskog nogometnog saveza. Juventusu će se tako oduzeti tri boda koja su dobili za zelenim stolom, a Napoliju će se vratiti jedan bod.

Uz to je odlučeno kako će se utakmica ipak igrati u Torinu, ali datum će biti određen naknadno.

Podsjetimo, dva dana prije utakmice, 2. listopada, Napoli je doznao kako su virusom zaraženi Piotr Zielinski i Eljif Elmas. U međuvremenu su pozitivni nalazi stigli i na torinsku adresu - prvotno su bila zaražena dva člana stručnog stožera, a onda je koronu dobio i Cristiano Ronaldo.

Napoli se nije pojavio u Torinu, pravdao se da nije dobio dozvolu zdravstvenih vlasti, a iz Serie A su tvrdili da se utakmicu smiju održavati unatoč zaraženim igračima. Dodijelili su pobjedu Juveu, ali sada je Talijanski olimpijski odbor poništio tu odluku i susret će se ipak igrati.

Najčitaniji članci