Obavijesti

Sport

Komentari 20

Hrvatska rapsodija u Sloveniji: Trojica Hrvata izborila drugu vožnju u nemogućim uvjetima!

Hrvatska rapsodija u Sloveniji: Trojica Hrvata izborila drugu vožnju u nemogućim uvjetima!

Gledat ćemo trojicu Hrvata u drugoj vožnji slaloma u Kranjskoj Gori! Zubčić je u teškim uvjetima završio na 14. mjestu, Vidović je bio 21., a Istok Rodeš 28. Samuel Kolega nije uspio izboriti drugi lauf...

Gusti snijeg je padao u Kranjskoj gori, skijašima se lijepio na naočale i tako samo stvorio dodatne probleme uz mekanu stazu i gustu maglu. No, Hrvati su uvijek najbolji kada je to najteže, zar ne?

Filip Zubčić, Matej Vidović i Istok Rodeš izborili su drugu vožnju slaloma u Kranjskoj Gori unatoč nemogućim uvjetima koje smo mogli vidjeti na slovenskom skijalištu u prvoj vožnji.

Prvo mjesto nakon prvog laufa drži sjajni Francuz Clement Noel koji je iskoristio startni broj dva i nešto bolje uvjete na stazi te je kroz cilj prošao s vremenom od 49.30. Drugi je Kristoffersen koji je zaostao 49 stotinki, a treći je Švicarac Zenhausern s 56 stotinki zaostatka.

FIS Alpine World Ski Championships

Većina skijaša je završila na poziciji koju su zauzeli po prolasku u cilj, a među njima i Hrvati. Filip Zubčić je imao startni broj 16 te je prošao kroz cilj sa zaostatkom od sekunde i 95 stotinki za prvoplasiranim Noelom. Unatoč većem zaostatku, Filip je zauzeo 14. mjesto s kojim će ući u drugu vožnju.

Matej Vidović je s visokim startnim brojem 34 odradio sjajnu vožnju unatoč jako teškim uvjetima. Dok je red došao na njega, staza je bila sve mekša i teško je bilo ne napraviti pogrešku, ali Matej je odradio lauf bez pogreške, prošao kroz cilj sa zaostatkom od tri sekunde i 11 stotinki te zauzeo 21. mjesto koje ga vodi u drugu vožnju. Vidović je tako po treći put ove sezone izborio drugu vožnju.

Zagreb: Prva vožnja muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy

Odmah nakon njega je na red došao Istok Rodeš koji je zauzeo 28. mjesto zaostavši tri sekunde i 68 stotinki. Postojala je bojazan da neće vidjeti drugu vožnju, ali nitko od preostalih dvadesetak skijaša nije ga uspio prestići. Ovo će mu je drugi plasman u drugu vožnju ove sezone.

FIS Alpine World Ski Championships

Jedini Hrvat kojeg nećemo gledati u nastavku je Samuel Kolega koji je zaostao šest sekundi za Noelom što mu je donijelo 37. mjesto. 

Kranjska Gora nam je uvijek bila u lijepom sjećanju. Prvo zbog Ivice Kostelića koji je dvaput bio prvi, a uz to smo prije dvije godine imali čak četvoricu skijaša u drugoj vožnji. Osim Rodeša, Zubčića i Vidovića, s njima u društvu tada je bio i Elias Kolega. 

Druga vožnja počinje u 12.30.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetski kup, slalom 9.30 , Kranjska Gora
Sortiranje događaja
KRAJ PRVE VOŽNJE

Kraj prve vožnje! Gledat ćemo čak trojicu Hrvata u drugoj vožnji koja počinje u 12.30. Zubčić je bio 14., Vidović 21., a Rodeš 28.

10.33

Nažalost, Samuela Kolegu nećemo vidjeti u drugoj vožnji. Zaostao je šest sekundi i 13 stotinki te je zauzeo 35. mjest. Istok Rodeš je i dalje 28. te čeka rasplet prve vožnje. No u ovome trenutku je izvjesno da ćemo i njega gledati u nastavku...

VIDOVIĆ NA KORAK OD 2. VOŽNJE

Matej Vidović na korak od druge vožnje! Teški uvjeti dočekali su i našeg Mateja Vidovića koji nije napravio veću pogrešku, na drugom porlazu imao je samo sekundu zaostatka, no to se do cilja povećalo i zaostao je tri sekunde i 11 stotinki za prvim Noelom. Zasad je 21., nadamo se da će to biti dovoljno za drugu vožnju. Nije baš bio zadovoljan svojom izvedbom po ulasku u cilj, ali odradio je maksimalno koliko je mogao obzirom na uvjete. Bravo, Matej!

Odmah nakon njega se niz stazu spustio i Istok Rodeš koji je pak zaostao tri sekunde i 68 stotinki za Noelom. Zauzeo je 28. mjesto, nadamo se da će to biti dovoljno za drugu vožnju...

10.14

Nitko zasad nije ugrozio Zubčića koji je i dalje 14. te ćemo ga sigurno vidjeti u drugoj vožnji. Već je 27 skijaša odradilo svoju utrku, Clement Noel je i dalje prvi, no staza je sve mekša i teško je napraviti bolji rezultat. Švicarac Gstrein je jedini sa startnim brojem većim od 20 koji je ušao u TOP 20, bio je 15.

Kristoffersen je drugi s 49 stotinki zaostatka, a treći je Zenhausern koji zaostaje 56 stotinki. Uskoro dolaze Matej Vidović i Istok Rodeš koji imaju startne brojeve 34 i 35.

ZUBČIĆ 14.

Magla i jako teški uvjeti na stazi omeli su našeg Filipa Zubčića koji je zaostao sekundu i 95 stotinki za prvoplasiranim Noelom. 

Bio je jako miran u gornjem dijelu tijela, nije imao pogrešaka, ali staza je bila jako teška i na kraju je izvukao maksimum. Snijeg neprestano pada te je nanio debeli sloj na stazi koja je sve lošija, a uz to snijeg ometa i skijaše jer im se lijepi za naočale. Filip je trenutno 14. te ćemo ga gotovo sigurno gledati u drugoj vožnji.

Komentari 20