Sport

Komentari 20

Hrvatska rapsodija u Sloveniji: Trojica Hrvata izborila drugu vožnju u nemogućim uvjetima!

Hrvatska rapsodija u Sloveniji: Trojica Hrvata izborila drugu vožnju u nemogućim uvjetima!

Gledat ćemo trojicu Hrvata u drugoj vožnji slaloma u Kranjskoj Gori! Zubčić je u teškim uvjetima završio na 14. mjestu, Vidović je bio 21., a Istok Rodeš 28. Samuel Kolega nije uspio izboriti drugi lauf...

Gusti snijeg je padao u Kranjskoj gori, skijašima se lijepio na naočale i tako samo stvorio dodatne probleme uz mekanu stazu i gustu maglu. No, Hrvati su uvijek najbolji kada je to najteže, zar ne?

Filip Zubčić, Matej Vidović i Istok Rodeš izborili su drugu vožnju slaloma u Kranjskoj Gori unatoč nemogućim uvjetima koje smo mogli vidjeti na slovenskom skijalištu u prvoj vožnji.

Prvo mjesto nakon prvog laufa drži sjajni Francuz Clement Noel koji je iskoristio startni broj dva i nešto bolje uvjete na stazi te je kroz cilj prošao s vremenom od 49.30. Drugi je Kristoffersen koji je zaostao 49 stotinki, a treći je Švicarac Zenhausern s 56 stotinki zaostatka.

Većina skijaša je završila na poziciji koju su zauzeli po prolasku u cilj, a među njima i Hrvati. Filip Zubčić je imao startni broj 16 te je prošao kroz cilj sa zaostatkom od sekunde i 95 stotinki za prvoplasiranim Noelom. Unatoč većem zaostatku, Filip je zauzeo 14. mjesto s kojim će ući u drugu vožnju.

Matej Vidović je s visokim startnim brojem 34 odradio sjajnu vožnju unatoč jako teškim uvjetima. Dok je red došao na njega, staza je bila sve mekša i teško je bilo ne napraviti pogrešku, ali Matej je odradio lauf bez pogreške, prošao kroz cilj sa zaostatkom od tri sekunde i 11 stotinki te zauzeo 21. mjesto koje ga vodi u drugu vožnju. Vidović je tako po treći put ove sezone izborio drugu vožnju.

Odmah nakon njega je na red došao Istok Rodeš koji je zauzeo 28. mjesto zaostavši tri sekunde i 68 stotinki. Postojala je bojazan da neće vidjeti drugu vožnju, ali nitko od preostalih dvadesetak skijaša nije ga uspio prestići. Ovo će mu je drugi plasman u drugu vožnju ove sezone.

Jedini Hrvat kojeg nećemo gledati u nastavku je Samuel Kolega koji je zaostao šest sekundi za Noelom što mu je donijelo 37. mjesto. 

Kranjska Gora nam je uvijek bila u lijepom sjećanju. Prvo zbog Ivice Kostelića koji je dvaput bio prvi, a uz to smo prije dvije godine imali čak četvoricu skijaša u drugoj vožnji. Osim Rodeša, Zubčića i Vidovića, s njima u društvu tada je bio i Elias Kolega. 

Druga vožnja počinje u 12.30.