Obavijesti

Sport

Komentari 99

PreVARa u Barceloni: Ma što će sucima kamere ako ne vide?

PreVARa u Barceloni: Ma što će sucima kamere ako ne vide?
1

Barcelona je na domaćem terenu s 5-1 pobijedila Lyon, ali utakmica je opet ostala u sjeni loših odluka nakon pregledavanja VAR-a. Penala za Barcelonu nije bilo, a kod gola Lyona bio je faul u napadu, kaže Strahonja

VIDEO

Denayer povlači nogu, Suarez nespretno pada, sudac Marciniak i njegovi pomoćnici u VAR sobi odlučili su da je to 'prekršaj' za penal. Na snimci se vidi kako napadač Barcelone gazi na nogu Lyonovog stopera, ali suci su odlučili kako je taj start Belgijca na Urugvajcu bio penal.

Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Barcelona v Olympique Lyonnais

- Ja se ne mogu složiti sa odlukom suca niti sa odlukom sudaca u VAR sobi. Smisao VAR tehnologije je da se uoči jasna i očigledna pogreška. I u redu ako je uživo ovo sudac doživio kao kazneni udarac, ali na snimci se vidi kako napadač gazi obrambenog igrača i neshvatljivo mi je kako nakon pregledavanja snimke ovo nisu poništili jer je Suarez nagazio Denayera - rekao je HRT-ov stručnjak za suđenje Mario Strahonja.

No, nije samo Barcelona profitirala zbog VAR-a. Francuzi su nakon jednog kornera zabili gol za 2-1, a tome je prethodio faul u napadu koji također nije dosuđen. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Barcelona v Olympique Lyonnais

- Razumijem da su suci prvo gledali zaleđe, ali postoji VAR sudac i zamjenski VAR sudac koji gleda je li se dogodilo nešto drugo osim onog što se provjerava. Tako je morao vidjeti da zaleđa nije bilo, ali da je postojao faul u napadu. Ako ima sumnju mora dati do znanja tehničaru da mu pripremi još dva tri klipa iz različitih kuteva na kojima bi mogao vidjeti kako se radi o prekršaju. Nisu mi objašnjive ni prihvatljive odluke poljskih sudaca i jedva čekam kako će UEFA to obrazložiti - zaključio je Strahonja.

 

Barcelona je na kraju slavila 5-1 nakon što je Lyon počeo bezglavo juriti zaostatak, ali opet se, umjesto samo o igri na terenu, mora raspravljati i o odlukama sudaca. No, za Luisa Suareza dileme nema.

- Penal? Ja sam ga udario, a on me destabilizirao - objasnio je napadač Barcelone. 

Svoje viđenje stvari dao je i predsjednik Lyona, Jean-Michel Aulas.

- Lyon nije među najboljim svjetskim momčadima, ali rezultat ne pokazuje pravo stanje stvari na terenu. Znate, nisam neki nogometni stručnjak, već samo predsjednik provincijskog kluba, ali teško je kad vam nedostaje prvi golman i protiv vas dosude ovakav ludi penal. Možda bi i bilo drukčije da je Messi zamijenio momčadi - našalio se na kraju Aulas.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića