Sport

Komentari 18

'Pridiže' se Van Gaal: Belgijci s njim žele napasti svjetski tron

'Pridiže' se Van Gaal: Belgijci s njim žele napasti svjetski tron

'Crveni vragovi' žele finala i medalje što je i logično s obzirom na kvalitetu igrača kojom raspolažu, Wilmots to nije bio u stanju realizirati. Van Gaal bi mogao, ukoliko pristane na zahtjevan izazov

Jučer je stigla potvrda odlaska Marca Wilmotsa s belgijske klupe. Dva velika natjecanja su iza njega, a uspjeha nije bilo.

Barem prema parametrima tamošnjeg nogometnog saveza u kojem smatraju kako četvrtfinala Svjetskog i Europskog prvenstva nisu dovoljno dobra ostvarenja. Belgijci tako nisu imali razloga pripremati doček...

Ali, mogli bi imati za dvije godine u ovo vrijeme ukoliko ostvare 'pakleni' plan. Glavešine su naciljale na karizmatičnog Nizozemca Louisa Van Gaala koji je nedavno otpušten iz Manchester Uniteda, a trenutno je u potrazi za poslom. Želja im je da baš Louis povede Belgiju u pohod na svjetski tron 2018. u Rusiji.

Bilo bi to zvučno 'pridizanje' trenera koji je u Engleskoj doživio fijasko i težak pad u svakom pogledu.

Klupa Belgije mogla bi mu predstavljati adekvatan izazov, svakako vrijedi i podsjetiti da je prije dvije godine odradio sjajan posao na mjestu izbornika Nizozemske na brazilskom Mundijalu. 'Oranje' su uzele broncu najviše zahvaljujući trenerskom rukopisu iskusnog eksperta.

- Van Gaal bi mogao postati potencijalni kandidat, ali moramo prvo saznati želi li on postati naš kandidat. Ako to učini, razmotrit ćemo situaciju - rekao je predsjednik François De Keersmaecker.

'Crveni vragovi' žele finala i medalje što je i logično s obzirom na kvalitetu igrača kojom raspolažu, Wilmots to nije bio u stanju realizirati. Van Gaal bi mogao, ukoliko pristane na zahtjevan izazov.

Najčitaniji članci