Obavijesti

Sport

Komentari 49

Prije 30 godina Hajduk je imao momčad i za Dinamo i za suce

Prije 30 godina Hajduk je imao momčad i za Dinamo i za suce
1

Tek drugi ili treći Hajdukov problem su suci. Trebalo bi se dogovoriti je li drugi kriza upravljanja klubom ili su suci. Suci su kao kredit u ekonomiji, samo kataliziraju, ubrzavaju procese

VIDEO

Hajdukov najveći problem je što nije imao, to jest nema napadača koji će iskoristiti amaterski kiks obrane, a imao je, to jest ima braniča koji će kiksati tako da bi ga na tjelesnom moje generacije izbacili iz ekipe ili stavili na gol. Dinamo je imao, ima, napadača koji zabije zicer.

Doista, prije trideset godina Hajdukova “potjerana” generacija, dečki koji su obećavali, ali nisu selektirani u prvu momčad, ili su odigrali koju utakmicu, ali iz raznih razloga nisu postali Bokšić, Asanović, Bilić, Jarni, Štimac..., bez problema bi pobijedili i Dinamo i suce.

U jednom od napada poznate skromnosti Bokšić mi je ispričao da je najbolji igrač njegove generacije, sjećam li se dobro prezivao se Čupić, stradao zbog maestralnog poteza previše. Pubika u deliriju, ali trener mu je zamjerio.

Doista, gdje su nestala djeca toliko talentirana da ih ni eventualno loši treneri ne mogu uništiti? Osim izbacujući ih iz momčadi još u dječačkoj i juniorskoj dobi, prije nego što doguraju do seniora?

Tek drugi ili treći Hajdukov problem su suci. Trebalo bi se dogovoriti je li drugi kriza upravljanja klubom ili su suci. Suci su kao kredit u ekonomiji, samo kataliziraju, ubrzavaju procese.

Kredit neki narodi koriste da - ključna riječ je brže - spiskaju bogatstvo prethodnih generacija na aute, putovanja, elektroniku, kozmetiku, preskupe stanove..., a drugi narodi da pametno investiraju i zarade još više. “Rang-lista” bi bila ista s i bez kredita. Jedino, zbog kredita, kao i zbog sudaca, lošije plasirani mogu argumentirano kukati.

A problem nogometa je što u kafiću u kojemu se Liga prvaka i beznačajne utakmice nacionalnih liga drugih zemalja gledaju sa zanimanjem finale Kupa nije gledao nitko.

To jest, na punoj terasi sjedilo je tridesetak ljudi, a unutra smo nogomet gledali samo rezignirani penzić, koji nije pokazivao nikakve emocije, valjda je gledao finale da ubije vrijeme, i ja, kojemu je posao zapisati da finale Kupa podsjeća na kvartovsku tekmu za gajbu piva, čiji je ishod važan samo akterima i nekolicini prijatelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe