Obavijesti

Sport

Komentari 2

Brutalni nokauti Bosančića i Vukovića, popularni Abi sjajno riješio Slovenca prekidom!

Brutalni nokauti Bosančića i Vukovića, popularni Abi sjajno riješio Slovenca prekidom!

Nova sezona FNC Armagedona nije mogla bolje početi. U četvrtfinalu turnira gledali smo fenomenalne borbe i, kao sve priredbe do sada, ispunile su sva očekivanja! Pogledajte sjajne borbe na 24sata

Fantastična borilačka večer u zagrebačkom ATT-u! Krenula je nova sezona FNC Armagedona. Devet sjajnih borbi prepunih uzbuđenja, odličnih nokauta, preokreta i završetaka najavilo je još jednu odličnu borilačku godinu. Danas su na rasporedu bila četvrtfinala u četiri težinske kategorije.

POGLEDAJTE ARMAGEDON 2:

Na prvo uzbuđenje nije trebalo dugo čekati! Edin Ramdedovič iz Slovenije gušenjem je u prvoj rundi završio Domagoja Gunčevića iz Osijeka! Borac koji je krenuo iz taekwondoa pa se prebacio na boks i kickboks, pokazao je odlične parteraške sposobnosti i prošao dalje!

Zagreb: Armagedon 2, četvrtfinale, 66 kg, Domagoj Gunčević vs Edin Ramdedović

U drugoj je borbi višestruki prvak Srbije u judu debitirao u MMA-u. Denis Jurakić u drugoj je rundi gušenjem završio Matea Bolfana i tako donio prvo slavlje za Ahilej. A drugi je put slavio u bojama Ahilej borilačke akademije Rusi Minev iz Bugarske.

Zagreb: Armagedon 2, četvrtfinale, 66 kg, Denis Jurakić vs Mateo Bolfan

Iako još uvijek malo teže govori ‘našim’ jezikom, jako dobro govori borilačkim jezikom te je u dvije runde izdominirao Piersanta Paderna iz Italije. Ni sekunde nije dovodio u pitanje pobjednika, pokazao je dominaciju i zasluženo prošao u polufinale.

Zatim je u kavez ušao Abraham Salimon Are, najviše medijski popraćen borac koji je u prvoj rundi gušenjem završio Davuda Muhića.

Zagreb: Armagedon 2, četvrtfinale, 70 kg, Davud Muhic vs Abraham Are

Nakon njih su u kavez ušli borci velter kategorije između kojih je ‘zaiskrilo’ jučer na vaganju, a Đorđe Bukvić na kraju je iz kaveza izašao kao pobjednik jer je pokazao da je bolji u dvije runde od Luke Vargovića.

Zagreb: Armagedon 2, četvrtfinale, 77 kg, Đorđe Bukvić vs Luka Vargović

A najbržu borbu večeri odradio je Radovan Vuković koji je nokautirao Mislava Stanića i poslao jasnu poruku ‘sve ću da vas pobijem’ protivnicima iz kategorije. Nakon toga je brzo i efikasno slavio Matija Bosančić strašnim nokautom u prvoj rundi!

Sijevnulo je, a Tomislav Ceronja nije se mogao pridići i meč je završio.

Zagreb: Armagedon 2, četvrtfinale, 77 kg, Radovan Vuković vs Mislav Stanić Zagreb: Armagedon 2, četvrtfinale, 84 kg, Matija Bosančić vs Tomislav Ceronja

A meč večeri svakako je bio onaj između Ilije Brkana i Jovana Todorovića! Iako je Jovan u prvoj rundi imao Iliju ‘na konopcima’, borac iz UFK Zagreb uspio se oporaviti i slaviti nevjerojatnim prekidom u drugoj rundi! Bio je to preokret za pamćenje i bez sumnje borba večeri.

Zagreb: Armagedon 2, četvrtfinale, 84 kg, Jovan Todorović vs Ilija Brkan

Za kraj, održao se superfight između Hrvoja Stepića, hrvatskog borca koji je prošle sezone ispao od finalista Patrika Čelića i Talijana Giovannija Rivettija. Nakon tri runde teškog 'rata' kao pobjednik je izašao Hrvoje Stepić.

Zagreb: Armagedon 2, četvrtfinale, 66 kg, Giovanni Rivetti vs Hrvoje Stepić

Bila je to sjajna borba zbog koje je Dražen Forgač Stepiću obećao i bonus.

Sve u svemu, FNC Armagedon 2 bio je sjajan i ispunio sva očekivanja. A tek je bilo četvrtfinale...

Rezultati FNC Armagedona 2:

  • Edin Ramdedovič (Slovenija) def. Domagoj Gunčević (Hrvatska) submission R1
  • Denis Jurakić (Srbija) def. Mateo Bolfan (Hrvatska) submission R1
  • Rusi Minev (Bugarska) def. Piersanto Paderno (Italija) jednoglasna odluka sudaca
  • Abraham Are (Hrvatska) def. Davud Muhić (Slovenija) submission R1
  • Đorđe Bukvić (Srbija) def. Luka Vargović (Hrvatska) jednoglasna odluka sudaca
  • Radovan Vuković (Crna Gora) def. Mislav Stanić (Hrvatska) TKO R1
  • Matija Bosančić (Srbija) def. Tomislav Ceronja (Hrvatska) KO R1
  • Ilija Brkan (Hrvatska) def. Jovan Todorović (Crna Gora) TKO R2
  • Hrvoje Stepić (Hrvatska) def. Giovanni Rivetti (Italija) jednoglasna sudačka odluka
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Četvrtfinale FNC Armagedona 2 21 SAT , Zagreb, dvorana ATT
Sortiranje događaja
STEPIĆ VS RIVETTI

Posljednja borba večeri, 'superfight' FNC Armagedona 2 završila je pobjedom Hrvata Hrvoja Stepića.

Stepić je u prvoj rundi preživio odličan pokušaj giljotine i punu minutu i pol držao ga je Talijan prilično duboko. Ipak, uspio je preživjeti nalet pa uzeo full mount.

A onda je uslijedio majstorski pokušaj trokuta kojeg je izveo iz mounta, no Talijan se uspio iščupati pa ground and poundom završio rundu.

Druga runda bila je uzbudljiva kao i prva. Rivetti je sjajno bacao low kickove pa u jednom trenutku sjajno došao u gornju poziciju odakle je prijetio, dok je Stepić u jednom trenu odlično s poda kontrirao laktovima.

Prva runda pripala je Stepiću, druga Rivettiju i borci su ušli u treću, odlučujuću!

Rivetti je i treću rundu otvorio low kickovima nakon čega je odlično pogodio Stepića direktom, a Hrvat automatski izveo rušenje. Neko vrijeme Rivetti je imao dominaciju u parteru, ali kada su se digli na noge Stepić je tri puta zaredom pogodio Talijana overhandom. Kako je samo ostao stajati...

Na koncu su suci presudili - pobjeda je pripala Hrvoju Stepiću, koji se više kretao prema naprijed, više je pokazao u dodatnoj, trećoj rundi.

SUPERFIGHT

Na rasporedu je posljednja borba večeras, 'superfight' između Hrvoja Stepića iz Hrvatske i Giovannija Rivettija iz Italije. Borba će se održati u kategoriji do 66 kilograma.

Stepić se vratio u ovogodišnji Armagedon nakon što je u prošlogodišnjem izgubio od finalista Patrika Čelića.

BRKAN VS TODOROVIĆ

Bilo je brutalnih nokauta na FNC Armagedon 2, ali ovo je definitivno bila borba večeri!

Što je Ilija Brkan (19) iz Hrvatske preživio u prvoj rundi je zaista nevjerojatno. Teške udarce na podu, dok je Jovan Todorović iz Srbije bio nad njime u 'full mountu' pa čudesno pred kraj runde uspio okrenuti poziciju i krenuti po finiš. Nevjerojatno srce pokazao je mladi Hrvat.

Čudesna borba nastavila se i u drugoj rundi gdje smo malo-malo gledali preokrete. Mijenjale su se dominatne pozicije, pokušaji poluga, a onda je Todorović glavom udario Brkana pa je sudac kratko zaustavio borbu.

Brkan je iskoristio priliku, preuzeo full mount pa nevjerojatno slavio prekidom 'ground and poundom'.

Zaista fantastična borba, Brkan je velikim srcem izborio polufinale!

CERONJA VS BOSANČIĆ (-84KG)

KAKAV BRUTALAN NOKAUT! Strašno!

Borba je trajala svega tridesetak sekundi prije nego je uslijedila strašna desnica u bradu srpskog borca Matije Bosančića. Tomislav Ceronja iz Hrvatske pao je kao pokošen, a Bosančić je s dva teška udarca potvrdio nokaut na podu.

Vrlo atraktivna pobjeda, Bosančić je prohujao u polufinale!

STANIĆ VS VUKOVIĆ (-77KG)

Kakav nokaut Radovana Vukovića!

Borba je trajala samo 24 sekunde prije nego što je crnogorski borac pošteno nalupao hrvatskog. Stanić je odlučio 'single legom' pokušati odvesti borbu u parter. No, Vuković je odlično izbjegao pokušaj pa ga 'slamom' zakucao za pod.

Sjajno se izvukao na stranu pa iz gornje pozicije protivniku na leđima lansirao desetak pravih bombi prije nego je Stanić pao u nesvijest, a sudac prekinuo borbu.

Bio je ovo težak 'ground and pound', Vuković slavi prolaz u polufinale!

Komentari 2