Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Prijetili su meni i mojoj obitelji! Barca će biti u problemima...'

'Prijetili su meni i mojoj obitelji! Barca će biti u problemima...'

Znali smo da su ispred nas teške i neugodne odluke, ali tko je osim nas mogao zadržati Messija i dovesti novog trenera? Bila mi je čast služiti ovom klubu, rekao je jedan od gorih predsjednika u Barcinoj povijesti...

VIDEO

Klub je pred financijskim kolapsom, igračima smanjuju plaće jer novca više skoro da nema, klub je u problemima u svim strukturama, Messi jedva čeka kada će otići, a očito ni to nije bilo dovoljno Josepu Bartomeuu da napusti mjesto predsjednika. 

Pokretanje videa...

Messi mjeri temperaturu 00:44

Bartomeu je u ponedjeljak govorio kako ne misli otići. Dan poslije - preokret. Bartomeu nije htio čekati referendum zakazan za 1. i 2. studenog kojega vrlo vjerojatno ne bi preživio i koje je potpisima poduprlo 16.000 ljudi, već je sam odlučio kako napušta "Blaugranu" nakon gotovo sedam godina. A s njim odlazi i kompletni izvršni odbor. Novi izbori trebaju se održati u roku od tri mjeseca.

Bartomeu je bio kamen spoticanja u Barceloni u cijeloj 2020. godini koja je za velikana s Camp Noua bila iznimno turbulentna, bez trofeja, uz lošu financijsku situaciju, a sve je kulminiralo burofaksom Lionela Messija u kojemu je jedan od najvećih nogometaša u povijesti tražio odlazak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
REUTERS/PIXSELL

Navijačka ogorčenost u Kataloniji još se ljetos digla do te mjere da je došlo do nereda na ulicama Barcelone, a prijetnje je dobivao i sam Bartomeu i njegova obitelj.

- Nisu nas poštivali, vrijeđali su nas i prijetili meni i mojoj obitelji, ali, ovo je promišljena i opuštena odluka - rekao je Bartomeu, pa nastavio:

- Znali smo da su ispred nas teške i neugodne odluke, ali tko je osim nas mogao zadržati Messija i dovesti novog trenera? Bila mi je čast služiti ovom klubu, a mi odlazimo prije nego li smo zatvorili financijsku konstrukciju u klubu. Nadamo se da će i to uskoro biti gotovo, ne dogodi li se to, klub će biti u ozbiljnim problemima - rekao je Bartomeu.

Bartomeu je na klupskom vrhu još od 2014. kada je naslijedio Sandra Rosella, sljedeći izbori za predsjednika Barcelone trebali su se održati u ožujku 2021., ali navijačima je toliko prekipjelo da im se više ne čeka ni tih pet mjeseci. Utoliko prije što je Bartomeua katalonska policija javno optužila za korupciju i protiv njega se vodi istraga. I klub je u silnim financijskim problemima pa se sve više i zadužuje dižući kredite koje će nasljednici morati otplaćivati. A razlog je? Pa Bartomeu. Dovodio je igrače za masne novce, ogromne plaće dijelio šakom i kapom jer je tada situacija bila bajna. Nitko nije očekivao da će Barca pasti na ovakvu razinu i da će se u sve upetljati korona virus koji je klubu izbio milijune iz džepa. A uz to, rezultati gori nego ikad.

Barca već neko vrijeme kašljuca, nova Uprava će morati pod hitno negdje nabaviti novac jer inače... Klubu prijeti kolaps, a Bartomeu odlazi kao da se ništa nije dogodilo, skidajući svu krivicu sa sebe. A zapravo je on taj koji je sa svojim odlukama zakopao Barcu ovako duboko.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu