Obavijesti

Sport

Komentari 12

Princ William obožava Bilića: Opet mu je došao u posjet...

Princ William obožava Bilića: Opet mu je došao u posjet...
1

Odlične boje, ali krivi klub, rekao je princ William Biliću dok je bio trener West Hama. Princ navija za Aston Villu. Sada je od svih klubova i trenera u Velikoj Britaniji za posjeto odabrao našeg - Bilića i WBA!

VIDEO

Princ William veliki je obožavatelj nogometa i Slavena Bilića (51). Dok je bio trener West Hama, a bilo je to 2015.,Slaven je u gostima pobijedio Arsenal (2-0), Liverpool (3-0) i Manchester City (2-1).  Princ William oduševio se Bilićevim remek djelom i došao je s Kate Middleton u posjetu.

 Za svoje drugo službeno pojavljivanje, otkako se doznalo da je treći put trudna, Kate Middleton je te godine odabrala susret s našim nogometnim trenerom. Bilić im je tada darovao personalizirane dresove za najmlađe članove - princa Georgea i princezu Charlotte.

Princ William je sada i drugi put posjetio Slavena Bilića. Razlog je promocija kampanje "Glavu gore" koja se bavi osvještenjem značaja borbe za mentalno zdravlje.

Coach Core apprentices ceremony at West Ham

- Princa sam prvi put upoznao prije dvije godine na Olimpijskom stadionu u Londonu. Bio je to moj prvi susret s kraljevskom obitelji i bila mi je velika čast. Vrlo su prizemni i znaju jako puno o nogometu, a razgovarali smo tada i o projektu, koliko je važno to što fondacija Coach Core daje toj djeci šansu kojom će im omogućiti bolji život. Kada sam ja bio dijete, takvih prilika nije bilo - rekao je Slaven Bilić. 

Razlog tadašnjeg posjeta bila je fondacija kraljevske obitelji, kojom se pomaže u obrazovanju mladih trenera kako bi što lakše i brže pronašli posao, ali i bili uzor budućim naraštajima. Ovaj put kampanja se bavi borbom za mentalno zdravlje, a od svih klubova u Velikoj Britaniji princ William odabrao je baš - Bilićev WBA!

Britain

- Velika je čast da smo izabrani od svih kluba u Velikoj Britaniji. Naravno, jedan dio našeg razgovora bio je i o nogometu, ali više o mentalnom zdravlju igrača i kako se ja, kao menadžer, odnosim u tom pitanju s njima. Ponekad su ove stvari samo za kameru, ali ovog puta nije bilo tako. Razgovarao je sa mnom i s igračima, bio je to sjajan posjet - rekao je Bilić. 

Slaven je u WBA stigao na ljeto i tamošnji navijači su ga zavoljeli u vrlo kratkom vremenu i opet ga prozvali onako kako su ga zvali u West Hamu, SuperSlav. 

- SuperSlav je legenda. Osvojit ćemo 2. ligu, prvu ligu pa Ligu prvaka. On je donio novu dimenziju klubu i napadačku igru. Zna što radi. U nekim utakmicama je donio fantastične odluke. Slaven je faca - spremno su odgovorili navijači WBA na pitanje o Slavenu Biliću.

Nottingham Forest v West Bromwich Albion - Sky Bet Championship - City Ground

A kako ga ne bi voljeli. Nakon 18. kola njegov WBA drži prvo mjesto u engleskom Championshipu, a nakon 18 kola imaju samo jedan poraz uz šest remija i poraz. Toliko su dobri da navijači ne bi prihvatili ni Pepa Guardiolu. U čemu je tajna?

- Kad sam došao, nisam ih morao buditi. Bili su motivirani. Dobri su sportaši. Ovi momci nisu bili prepuni sebe. Dobro smo započeli. Kad prvih tjedana u predsezoni doneseš neke nove ideje, svi ti vjeruju, ali negdje u dubini oni traže dokaz, a nema boljeg dokaza od rezultata.

Toliko dobro igraju da ga je zavolio i princ William iako navija za Aston Villu, a sigurno nije slučajnost to što ga ja čak dvaput posjećivao. To je privilegija, a Slaven ju je i zaslužio zahvaljujući znanju i predanosti koju je pokazivao u svim svojim klubovima, a pokazuje i danas...

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu