Obavijesti

Sport

Komentari 45

Pristali svi! Igrači Hajduka su danas potpisali rezanje plaća...

Pristali svi! Igrači Hajduka su danas potpisali rezanje plaća...
1

HNK Hajduk zahvaljuje igračima na razumijevanju i suradnji pri postizanju dogovora oko reguliranja plaća u kriznim vremenima kako bi se osigurala financijska stabilnost i održivost kluba na duži rok...

VIDEO

Nakon što je u četvrtak većina igrača Hajduka na sastanku s čelnicima kluba potvrdila suglasnost s predloženim mjerama restrikcije, isto su potvrdili i svojim potpisima na aneksima ugovora. Neki odmah, a neki dan kasnije. Obzirom da je cijeli proces tekao bez problema, u Hajduku nisu inzistirali da se aneksi potpisuju odmah, igračima je ostavljeno vrijeme za konzultaciju s odvjetnicima i zastupnicima.

Pokretanje videa...

02:29

Predvođeni kapetanom Mijom Caktašem hajdukovci su pokazali iznimno razumijevanje i solidarnost pri postizanju dogovora o smanjenju primanja u teškim trenucima koji su pogodili čitav svijet, pa tako i nogometni.

- Ovo je situacija koja se događa jednom u povijesti i u kojoj svi moramo podnijeti svoj dio tereta kako bi Klub ostao stabilan. Posebno mi je drago što su je momčad već nakon prvog sastanka pokazala razumijevanje za novonastale okolnosti te zaista nije bilo dvojbe trebamo li se mi igrači solidarizirati s Klubom u trenutku kada su prestale nogometne aktivnosti u cijelom svijetu. Razgovori su bili vrlo korektni, svi skupa smo pokazali jedno veliko zajedništvo i ovim putem želim još jednom zahvaliti svim suigračima na tome. Vjerujem da ćemo mi kao momčad i Hajduk kao Klub iz svega ovoga izaći još jači - istaknuo je Caktaš nakon što je i službeno potpisan sporazum s igračima.

Potpis je bio nužan kako bi klub imao temelj za smanjenje primanja, no nije bilo potrebe za žurbom, kako su igrači obavljali konzultacije i dolazili na trening na Poljud, usput su potpisivali pripremljene dokumente koji su ih čekali.  

- Hajduk je zaključio dogovor sa svim igračima prve momčadi o smanjenju primanja uslijed zastoja nogometnih natjecanja izazvanog pandemijom koronavirusa. Igrači prve momčadi su prihvatili prijedlog Kluba da u razdoblju od idućih šest mjeseci dobivaju 40 posto ugovorenih primanja, isplata dodatnih 40 posto će se odgoditi na rok od šest mjeseci, a preostalih 20 posto igrača će se trajno odreći. Nadalje, Klub je svojim igračima ponudio i da se u slučaju plasmana u skupinu europskih natjecanja ugovori automatski vrate na vrijednosti iz vremena prije pandemije u stopostotnom iznosu.

Split: U 25. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

- HNK Hajduk zahvaljuje igračima na razumijevanju i suradnji pri postizanju dogovora oko reguliranja plaća u kriznim vremenima kako bi se osigurala financijska stabilnost i održivost kluba na duži rok. U takvoj atmosferi međusobnog uvažavanja i jedinstva unutar Kluba sigurni smo da ni željeni sportski rezultat neće izostati. Proces zaključivanja ugovora okončali smo u rekordno kratkom roku. Uprava i dio radne zajednice s većim primanjima će također dijeliti sudbinu igrača - kazao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić.

- Smatramo da smo pregovorima s igračima pristupili maksimalno odgovorno i korektno. Nismo brzali s donošenjem odluke i niti je jednostrano donosili nego smo kroz dogovor s igračima htjeli postići sinergiju. Odlučili smo ne komunicirati javno prijedlog dogovora, dajući igračima mogućnost da u miru sagledaju sve okolnosti koje utječu na klub i nogomet u Hrvatskoj te u skladu s time donesu svoju odluku kako pristupiti dogovoru. Zahvaljujemo im se još jednom na pokazanom momčadskom duhu i solidarnosti koju pokazali u ovoj situaciji gdje su povrh doniranih sredstava u našim humanitarnim akcijama još jednom pokazali veliku odgovornost prema našem Klubu i čitavoj zajednici - dodao je sportski direktor Ivan Kepčija

Podsjetimo, u aneksu ugovora stoji kako će igrači ubuduće dobivati 40% primanja po uobičajenom rasporedu do 15. u mjesecu, dodatnih 40% najdalje nakon šest mjeseci od prve odigrane utakmice, a preostalih 20% dobit će u obliku premije ako izbore skupinu Europske lige ili Lige prvaka.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače