Obavijesti

Sport

Komentari 20

Prkačin nije smio na NBA, a ne igra čak ni u ovakvoj Ciboni!?

Prkačin nije smio na NBA, a ne igra čak ni u ovakvoj Ciboni!?
5

Roko je ove sezone u ABA ligi prosječno na parketu 14,6 minuta. Zabija 4,5 koševa po susretu, ima 1,6 skokova i 0,8 asistencija. U hrvatskom prvenstvu igra samo 21,6 minutu, za 11,3 koša, 5,2 skoka i 1,3 asistencije

VIDEO

Prije dvije godine sučelili su se u finalu hrvatskog prvenstva. Cibonini su kadeti nakon produžetka pobijedili Splitove 74-69, za pobjednike je Roko Prkačin zabio deset koševa uz deset skokova, a za poražene Ivan Perasović 11 koševa uz devet skokova.

Pokretanje videa...

00:39

I koliko god su sinovi naših košarkaških asova Nikše Prkačina i Velimira Perasovića budućnost hrvatske košarke, mali Prka izbio je u prvi plan. Rasturao je svjetsku konkurenciju u svom uzrastu, vukao Hrvatsku do europskog zlata U-16, bio MVP juniorske ABA lige, a donio i seniorima Cibone naslov prvaka Hrvatske. Svim su stručnjacima ispadali bomboni kako je Prkačin najveći talent, sjajan momak, vrhunski igrač...

Roko je već dugo u bilješkama svih skauta, ali jednako je tako košarkaška javost veličala razumnu odluku obitelji da ne žuri u inozemstvo, da ide korak po korak.

E, sad se taj korak usporio, nekako je otežao. A nervoza se uvukla.

Prošli se tjedan stidljivo notiralo kako Prkačin (17) nije išao na ALL Star vikend NBA lige, na taj spektakl, koji za dječake poput Roka nema natjecateljsku draž, ali čast je biti na takvom mjestu. A i cijena mu time raste.

Perasović je bio ondje, među 64 ponajbolja juniora iz cijeloga svijeta, pokazao se i uživao među najvećim NBA zvijezdama, kao i nesretni Leo Menalo, koji je došao u Chicago, ali se razbolio. Prkačin nije. Nije ga pustila Cibona, trener Ivan Velić procijenio je da mu je važnije imati ga u momčadi za završnicu Kupa Krešimića Ćorića.

OK, treneru. Ali Prkačin je u četvrtfinalu protiv Šibenke (106-93) igrao 11 minuta, u polufinalu protiv Gorice (83-73) 16 minuta, a u finalu protiv Zadra (76-89) nije ni ulazio. Ne djeluje baš da je bio neophodan. 

Roko je ove sezone u ABA ligi samo u šest utakmica igrao više od 20 minuta, prosječno je na parketu 14,6 minuta. Zabija 4,5 koševa po susretu (šut 40, 8 posto), ima 1,6 skokova i 0,8 asistencija. U redu, jaka je liga, Cibona se bori za ostanak...

Ali u hrvatskom prvenstvu Prkačin igra samo 21,6 minuta u prosjeku, za 11,3 koša, 5,2 skoka i 1,3 asistencije. Na prvi pogled: vrijeme provedeno u igri baš i nije proporcionalno dosta dobrom učinku. A Cibona je iza Zadra, dok joj Gorica i Split pušu za vratom i na drugom mjestu.

U četvrtak je Cibona izgubila od Gorice 89-84. Prkačin je igrao samo 16 minuta.

Sve je to dio školovanja, onaj bolniji dio. O kojem je govorio i Kobe Bryant, sjećajući se kako je s 18 godina osjećao da je bolji od suigrača, ali nije dobivao šansu pokazati to.

- Sjeo bih u auto i odvezao se do sveučilišta, gledao tu mladež kako se zabavljaju i poželio biti među njima. No, umjesto toga otišao sam u dvoranu i samo trenirao - ispričao je Kobe.

Zato se Prkin put ne razlikuje od onog bilo kojeg vrhunskog sportaša. Svi su prolazili krize, nekad manje igrali, osjećali nezadovoljstvo, ljutili se na nekog trenera... i nisu odustajali. Nego su grizli dalje. Trening i samo trening.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica