Obavijesti

Sport

Komentari 49

Problem s Funcutima? Policija je Hajduku zabranila snimanje

Problem s Funcutima? Policija je Hajduku zabranila snimanje
14

Primorani smo otkazati snimanje kalendara koje je ovu nedjelju trebalo biti održano u Šibeniku. Nažalost, zbog sigurnosne procjene policije nisu dobivene potrebne dozvole, objavio je Hajduk

VIDEO

Hajduk je u subotu objavio priopćenje u kojem javlja kako je primoran otkazati snimanje kalendara za 2017. godinu koje se u nedjelju trebalo održati u Šibeniku.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Primorani smo otkazati snimanje kalendara koje je ovu nedjelju trebalo biti održano u Šibeniku. Nažalost, zbog sigurnosne procjene policije nisu dobivene potrebne dozvole od strane Policijske uprave Šibensko-kninske i Grada Šibenika.

U nedjelju 13.11. u 12.00 sati, snimanje će se održati u Primoštenu, na "Novoj rivi". Pozivamo sve navijače iz Šibensko-kninske županije da nam se pridruže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Fotografirajte i upoznajte se s igračima HNK Hajduk Tomom Bašićem, Hysenom Memollom i Tonćijem Mujanom.

Iako službeno nije objašnjeno o čemu se radi, očito su u pitanju bile procjene policije da bi navijači Šibenika Funcuti mogli napraviti problem tijekom snimanja. Policija je stoga krenula linijom manjeg otpora i odbila izdati dozvolu za snimanje koje se seli u Primošten.

Glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor tvrdi kako nisu zabranili snimanje kalendara.

- Uoči svakog javnog okupljanja radimo sigurnosnu procjenu, te smo u navedenom slučaju, u dogovoru s lokalnim vlastima, donijeli odluku da za izdavanje dozvole Hajduku postavimo određene uvjete. Oni su sami odlučili  otkazati snimanje - kazala je Kosor, ne želeći otkriti koji su to uvjeti, no ipak smo saznali o čemu se radi.

Šibenska je policija od Hajduka tražila 100 zaštitara i 100 metara metalne ograde kojom bi ogradili prostor snimanja kalendara koje je proglašeno događanjem visokog rizika, a s njima se složila i lokalna vlast koja je izrazila strah od uništenja infrastrukture na plaži.

S obzirom na to da bi ih osiguranje koštalo više nego svih 11 ostalih snimanja te tiskanje kalendara iz Hajduka su odlučili preseliti snimanje u Primošten.

U moru tužnih dokaza da Hrvatska na cijelom svom teritoriju nije jednako sigurna za sve svoje građane, vrijedi se zapitati što o tom misli načelnik nadležne policijske uprave kao i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Ako je Hrvatska zemlja u kojoj policija ne može osigurati da nitko ne napadne dvojicu fotografa i trojicu igrača koji snimaju klupski kalendar, onda je suvišno razgovarati o bilo kakvom ozbiljnom problemu koji mogu riješiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener