Problemi u svijetu Formule 1: Ferrari želi izaći iz natjecanja?! | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

Problemi u svijetu Formule 1: Ferrari želi izaći iz natjecanja?!

Činjenica je da će doći do promjena u strateškom razvoju i vidimo da će se Formula 1 od 2021. promijeniti, a to će Ferrari prisiliti na donošenje nekih odluka, rekli su iz Ferrarija

Mexican Grand Prix 2017
Foto: EDGARD GARRIDO
29 komentara

Novi šefovi Formule 1 donijeli su planove vezane za motore bolida koji će se koristiti poslije 2020. godine. Nastala je pobuna koju su predvodili Mercedes i Renault, a najdalje su otišli iz Ferrarija, najtrofejnije momčadi.

- U planovima Liberty Media (kompanija koja je novi vlasnik Formule 1) ima nekoliko dobrih namjera, od kojih je jedna i smanjenje troškova, što mislim da je dobro. Ali s nekoliko stvari se nužno ne slažem - rekao je predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne i nastavio:

- Činjenica je da će doći do promjena u strateškom razvoju i vidimo da će se Formula 1 od 2021. promijeniti, a to će Ferrari prisiliti na donošenje nekih odluka. Mora biti apsolutno jasno da ako ne pronađemo niz rješenja čiji će rezultati biti korisni za održavanje robne marke i tržišta, te jačanja jedinstvenog Ferrarijevog položaja, mi nećemo sudjelovati - rekao je još.

Problem je nastao na planovima da se od 2021. i dalje koriste dosadašnji motori, donekle modificirani, s većim brojem okretaja i jačim KERS-om. Postoji mogućnost da neki dijelovi budu standardizirani kako bi se smanjili troškovi. Tu je proizašla računica da tu na kraju ne bi bilo ušteda nego bi se razlike između proizvođača dodatno povećale.

- Realno, ne bi mi bio problem ako ostanem zapamćen kao predsjednik koji je Ferrari izveo iz Formule 1 - zaključio je Marchionne.

Naši partneri pišu
Message