Obavijesti

Sport

Komentari 32

Problemi u Tokiju: Dva sportaša imaju koronu, iz iste su države

Problemi u Tokiju: Dva sportaša imaju koronu, iz iste su države

Od 1. srpnja zaraženo je 55 osoba povezanih sa Olimpijskim igrama. U Tokiju raste broj zaraženih stanovnika, već četiri dana zaredom ima više od tisuću novih slučajeva

VIDEO

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju objavili su u nedjelju da su u olimpijskom selu zabilježena dva slučaja zaraze korona virusom kod sportaša. Radi se o dva sportaša iz iste države koji se natječu u istom sportu, a bili su pozitivni na testiranju.   

 Dan ranije zabilježen je prvi slučaj zaraze Covidom-19 u olimpijskom selu, a riječ je o strancu koji je uključen u organizaciju OI i čija nacionalnost nije objavljena. 

Tokyo 2020 - Feature

 U olimpijskom selu će biti smještena većina od 11.000 sportaša, a skoro sva olimpijska natjecanja bit će održana bez gledatelja, a za sportaše, volontere, novinare i druge osobe koje su uključene u organizaciju OI vrijede stroga ograničenja te će biti gotovo svakodnevno testirani. 

 Također, u subotu je objavljeno da je predsjednik Južnokorejskog stolnoteniskog saveza i član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Ryu Seung-min bio je pozitivan na korona virus po dolasku u Tokio, zbog čega je završio u samoizolaciji u jednom tokijskom hotelu. Seung-min je imao dva negativna testa uoči odlaska u Japan i cijepljen je, međutim po dolasku u tokijsku zrakoplovnu luku Narita imao je pozitivan test na COVID-19.

 Po dolasku u Tokio pozitivan je bio i član češke olimpijske delegacije. Zaražena osoba nema simptome bolesti i trenutno je u samoizolaciji, baš kao i svi koji su u avionu bili u bliskom kontaktu s njom.

 Od 1. srpnja zaraženo je 55 osoba povezanih sa Olimpijskim igrama. U Tokiju raste broj zaraženih stanovnika, već četiri dana zaredom ima više od tisuću novih slučajeva, a u subotu je zabilježeno oko 1.400 novozaraženih.

POGLEDAJTE I ČETVRTFINALE ARMAGEDONA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda