Sport

Komentari 87

Procurila je lista: Čačić ima 14 puta manju plaću od Turčina...

Procurila je lista: Čačić ima 14 puta manju plaću od Turčina...

Ante Čačić s godišnjom plaćom od 250.000 eura nalazi se na 16. mjestu od 24 izbornika na Euru. Fatih Terim ima 14 puta veću plaću, a najplaćeniji je Roy Hodgson

Procurila je platna lista izbornika nogometnih reprezentacija koje će igrati na Europskom prvenstvu u Francuskoj u lipnju ove godine. Listu s visinom plaće svakog izbornika objavio je Finance Football, a brzo se proširila medijskim prostorom.

Naravno, nama najzanimljiviji podatak je gdje je tu Ante Čačić. Hrvatski izbornik koji je reprezentaciju preuzeo od Nike Kovača nalazi se u zlatnoj sredini.

Čačić je na 16. mjestu najplaćenijih izbornika na Euru s godišnjom plaćom 250.000 eura, odnosno nešto više od 20.000 eura mjesečno. 

Iza njega je osam izbornika, Pavel Vrba (Češka), Adam Nawalka (Poljska), Erik Hamren (Švedska), Jan Kozak (Slovačka), Mihajlo Fomenko (Ukrajina), Anghel Iordanescu (Rumunjska), Leonid Sluckij (Rusija) i Bernd Storck (Mađarska).

Najplaćeniji izbornik na Euru je Roy Hodgson. Engleski izbornik godišnje dobiva pet milijuna eura, odnosno 417.000 eura mjesečno.

Odmah iza njega je talijanski izbornik Antonio Conte s godišnjom plaćom od 4,6 milijuna eura, a turski izbornik Fatih Terim je na trećem mjestu s 3,5 milijuna eura.

Hrvatska je na Euru u skupini sa Španjolskom, Turskom i Češkom. Ako gledamo plaće izbornika u našoj skupini, Vicente del Bosque (Španjolska) ima 12 puta veću plaću od našeg izbornika, Turčin Fatih Terim je 14 puta plaćeniji od Čačića, dok češki izbornik Pavel Vrba godišnje prima 30.000 eura manje od hrvatskog izbornika.