Obavijesti

Sport

Komentari 61

Prodaje, ozljede i kartoni uzeli su našim klubovima jak sastav!

Prodaje, ozljede i kartoni uzeli su našim klubovima jak sastav!
1

PROBLEMI Kek, Cvitanović, Carrillo i Zekić imaju problema oko sastava za četvrtak. Svakom od njih nedostajat će vjerojatno barem jedan ključan igrač na 'veliki četvrtak' hrvatskog nogometa u Europi...

VIDEO

Hrvatski klubovi nižu impresivne uspjehe ove sezone u Europi. Svi su na korak do 'raja', odnosno ulazaka u skupine Lige prvake, odnosno Europske lige.

Prva će u bitku Rijeka koja u srijedu navečer gostuje kod jakog grčkog Olympiacosa u playoffu Lige prvaka, a onda nas u četvrtak čeka pravi nogometni dan u kojem Dinamo igra protiv albanskog Skenderbeua na Maksimiru.

Oni otvaraju program, zatim će na teren Osijek protiv Austrije Beč u paklu Gradskog vrta, dok splitskog Hajduka očekuje najzahtjevnija misija na mitskom Goodisonu protiv moćnog Evertona.

Prava je šteta što su neki igrači van pogona. Uzroci su prodaje, kartoni i ozljede.

Hajduk na Goodisonu bez tri ključna igrača?

I baš su nam Splićani u ovoj dosad uspješnoj europskoj priči najviše pogođeni izostancima. Fale im četvorica prvotimaca, od čega su trojica ključnih igrača. Stoper Borja Lopez je upitan, iako putuje na Otok, njegov nastup nije siguran zbog ozljede.

Početni Carrillov desni bek Fran Tudor također je 'out' iz istih razloga, a nažalost, 'bile' muče i napadački problemi budući da su zbog teške ozljede koljena ostali bez najboljeg strijelca HNL-a prošle sezone, sjajnog Mađara Marka Futacsa.

Uz njega nedostaje i Ante Erceg, 'Hajdučko srce' u zadnje dvije sezone...

Ogromne hendikepe ima Španjolac na klupi splitske momčadi i ako ništa drugo, trebala bi ga razveseliti vijest da bi prvi golman momčadi Dante Stipica trebao biti spreman. Čak i on je načet, propustio je prvenstveni meč u petak protiv Slaven Belupa.

Zekić bez 'dirigenta' igre

Problema ima i sjajni Osijek. Nakon što su sredili tri prepreke u vidu Santa Colome, Luzerna i PSV-a, pojavili su se interesi za njihove igrače. Na 'prvoj crti' to su kapetan Borna Barišić te stoper Mateo Barać.

Dok je prvom propao transfer u Dinamo iz Kijeva, drugi je bio na pragu slavnog Ajaxa, ali zbog zdravstvenih problema Nizozemci ga nisu potpisali. Mateo nije tjedan dana trenirao, bio je van Zekićevih planova, a sada mu se vraća.

Vjerojatno će propustiti Austrijance jer je osječki trener protiv Rijeke poslao na teren stoperski tandem Škorić - Lesjak.

NK Osijek - PSV Eindhoven

Uz Baraća, Zekiću će silno nedostajati vezno otkriće ovoga ljeta, talentirani Robert Mudražija. Igrač opasan u oba pravca koji daje ritam momčadi zbog kartona propušta 'ljubičaste' u četvrtak.

Soudanijeva situacija brine Modre

Niti Dinamo nije lišen problema. Zbog prilično naivnog isključenja zbog dva žuta kartona kod Odda u Norveškoj, Dani Olmo ne konkurira Mariju Cvitanoviću protiv Skenderbeua.

Baš kad je ušao u formu i pokazao se na poziciji iza isturene špice, mladi Španjolac mora propustiti važnu utakmicu u Zagrebu. 'Modri' su prodali i reprezentativnog beka Josipa Pivarića koji je novi član kijevskog Dinama, iako Pivarić nije bio u najužim planovima Cvitanovića, svakako participira ovoj jedanaestorici.

Nije u detalje poznata niti situacija Hilala Soudanija, najboljeg igrača viceprvaka. Propustio je derbi protiv Rijeke, upitan je i za četvrtak.

Prvak u 'mini' krizi

Prvaci s Kvarnera također grcaju u problemima. Matjaž Kek suočen je s mini krizom jer Rijeka nije tri utakmice zabila gol, upisali su dva uzastopna poraza u HNL-u te ostali bez važnih imena.

Prvo je otišao Stefan Ristovski u Sporting iz Lisabona čime je naša liga izgubila najboljeg desnog beka. Ozljedama su načeti Dario Župarić, Filip Bradarić, Matej Jelić, Mario Gavranović i Zoran Kvržić...

U svakom zlu dođe i nešto i dobro, pa je tako Kek u porazu protiv Dinama nastupao bez kartoniranih Vešovića i Maleša koji bi mu trebali biti na raspolaganju za Pirej.

Ukoliko se slovenski strateg odluči za zatvoreniju varijantu kao protiv Salzburga na Rujevici, tada kapetan Mate Maleš uskače u prvih 11 kao 'osigurač' veznom dvojcu Bradarić - Mišić.

Na kraju, ovako bi izgledao sastav igrača koji (vjerojatno) neće moći igrati za naše klubove u Europi u četvrtak, a neki od njih i nakon toga.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba