Obavijesti

Sport

Komentari 0

Prodan i Maranić osvojile su broncu na Grand Slamu u Bakuu

Prodan i Maranić osvojile su broncu na Grand Slamu u Bakuu

Djelomično sam zadovoljna nastupom jer sam u polufinalu, u kojem sam bila bolja, imala loš napad u golden scoreu i to je Izraelka iskoristila za ippon, kazala je Karla Prodan

VIDEO

Hrvatski džudaši se vraćaju iz Azerbajdžana sa čak četiri medalje osvojene na Grand Slamu Baku, a nakon što su u subotu srebra osvojili Lara Cvjetko (do 70 kg) i Dominik Družeta (do 81 kg), u nedjelju su Karla Prodan (do 78 kg) i Ivana Maranić (preko 78 kg) osvojile brončane medalje.

VIDEO

Prodan je prvo svladala Litavku Dudenaite, da bi u polufinalu protiv Izraelke Lanir izgubila "zlatnim bodom". U borbi za broncu Splićanka je za protivnicu imala Njemicu Zenker, a pokazala je kvalitetu ipponom u posljednjoj minuti i zasluženo došla do brončane medalje.

- Djelomično sam zadovoljna nastupom jer sam u polufinalu, u kojem sam bila bolja, imala loš napad u golden scoreu i to je Izraelka iskoristila za ippon. Drago mi je što sam uspješnu sezonu završila medaljom oko vrata i veselim se sljedećoj godini", rekla je Prodan, koja se nalazi u top 10 judašica svoje kategorije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do druge hrvatske bronce u nedjelju, Ivana Maranić je imala nešto drugačiji put. Na početku je izgubila od pobjednice turnira Njemice Lucht, u repasažu je bila slobodna, a u borbi za broncu natjerala Brazilku Faccholli na tri kazne i zasluženo uzela medalju.

- Kako mi je ovo bio prvi nastup nakon Olimpijskih igara u Tokiju, bila sam jako uzbuđena i osjećala sam se dobro na tatamiju. Drago mi je da sam uspjela završiti dan s medaljom i idemo dalje - kazala je Maranić.

Zlatko Kumrić (do 100 kg) je na početku turnira ipponom svladao domaćeg predstavnika Nasirlija, a zatim u četvrtfinalu izgubio wazarijem od Brazilca Humberta. U repasažu je trebao ići na još jednog Azerbajdžanca, Karimlija, ali zbog ozljede nije nastupio te je tako ostao na korak do borbe za medalju.

Grand Slam u glavnom gradu Azerbajdžana bio je dosad najuspješniji za hrvatske predstavnike, koji su Baku iskoristili za skupljanje važnih bodova na početku olimpijskog ciklusa koji završava Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...