Obavijesti

Sport

Komentari 5

Profesor iz ulice šampiona: Pa sestre Kalaus su čudo! Mora da zrak ovdje ima posebne čestice

Profesor iz ulice šampiona: Pa sestre Kalaus su čudo! Mora da zrak ovdje ima posebne čestice
15

Na 300-tinjak metara udaljenosti u Potočkoj ulici u Križevcima živi rukometna obitelj Kalaus, košarkaška obitelj Tomas i bivša rukometašica Jelena Kajfeš

VIDEO

Ne zove se Potočka ulica u Križevcima bez razloga najsportskijom u gradu. Na nekih 300-tinjak metara nalaze se obiteljske kuće sestara Kalaus, Jelene Kajfeš, ali i kuća košarkaške obitelji Tomas.

Pokretanje videa...

Rukometašice part two 02:28

Prošetali smo Potočkom ulicom i navratili da profesora Ante Tomasa. On je od jeseni sportsku dvoranu Gimnazije zamijenio mirovinom. Predavao je svim reprezentativcima iz svoje ulice. Počevši od svojih sinova Marka, Ivana i Luke pa do rukometašica Lokomotive, Jelene Kajfeš, koja je završila karijeru, pa do sestara Kalaus.

Dora i Larissa su na Europskom prvenstvu u Danskoj s Hrvatskom, koja je postala najveći hit od kad se održava to natjecanje.

- Ni za što ne bih propustio utakmicu, ali prije susreta se uvuče neka nervoza u mene pa cijelo vrijeme hodam po kući - priča nam profesor Tomas.

Kalausi su im prvi susjedi. Djevojke zna od kad su doselili u tu ulicu. I danas ih sretne kad navrate kući u Križevce.

- Sjajne cure, na ponos ne samo roditeljima nego svima. Takva je i Jelena Kajfeš. Sa susjedima se često susrećem i komentiramo sportske karijere tri rukometašice, ali i moja tri sina košarkaša.

Kako je sada rukomet "in“, pitali smo profesora, koji im je svima predavao tjelesni četiri godine, kakve su bile u školi. Kaže da je za uspjeh u svakom sportu bitna fizička priprema, a da je atletika baza.

- Dora i Lara su nakon par dana na sebe skrenule pažnju. Kao da su bile predodređene da uspiju u sportu. Strašno jak karakter. Od prvog dana su se uključile u sve sportove u školi i u svakoj sportskoj disciplini bile zapažene. Fanatična volja. Svaki slobodan trenutak su bile uz loptu ili u atletici. Mislim da je Lara bacala kuglu, a Dora trčala za školu 800 metara. Igrale su rukomet, košarku, odbojku. Svi su im sportovi ležali, ali baš svi i u njima su izgarali - priča nam najpoznatiji košarkaški roditelj iz Križevaca, dok je prelistavao fotografije iz vremena kad su susjedova, ali i njegova djeca dolazila k njemu na nastavu.

Pored toga obje blizanke su bile sjajne učenice. Petica do petice u imeniku.

- Svi me pitaju kako imamo na tako maloj udaljenosti po tri reprezentativna para. Tri rukometašice i tri moja sina košarkaša. U šali volim kazati da je tu zrak nabijen nekim posebnim česticama i da to djecu izuzetno motivira prema sportu - priča nam simpatični profesor.

Misli da će obje postići vrhunske karijere u rukometu. Posebice sad kad diplomiraju, jer će više vremena moći posvetiti sportu. Sve tri njegove bivše učenice su otišle u Lokomotivu i napravile pravi potez tvrdeći da su došle u ruke najboljem rukometnom treneru u zemlji Nenadu Šoštariću.

Croatia vs Romania

- O njihovom karakteru svjedoči i to što su one u Dansku ponijele knjige i pripremaju se za diplomski. Puno je sportaša prošlo kroz moje ruke, ali takve kao što su one je teško naći. Koji su to motivi da uspiju u životu je rijetko sresti. One igraju za europsku medalju, a poslije utakmice pripremaju se za diplomski. Svaka čast. To ću im kazati prvom zgodom kad ih vidim - kaže Ante Tomas, dodajući kako su njegovi sinovi, a posebice najmlađi Luka, vjerojatno u češćem kontaktu s curama.

- Nakon pobjede nad Njemačkom nisam dugo mogao zaspati jer sam ostao oduševljen igrom - zaključio je Tomas.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta