Obavijesti

Sport

Komentari 27

Prokletstvo Unitedove 7: Kako je "sveti" broj postao neželjen

Prokletstvo Unitedove 7: Kako je "sveti" broj postao neželjen
1

Eric Cantona je proslavio ovaj broj, David Beckham je pod njim postao svjetski poznat, a poslije njega je došao i Cristiano Ronaldo. Nositi sedmicu bila je ultimativna čast, no u posljednje vrijeme je veliki teret

VIDEO

Broj sedam u Unitedu, ali u nogometu općenito, zaštitni je znak mnogih velikih igrača. U dresu Crvenih vragova on je u prošlosti pripadao Georgeu Bestu, Bryanu Robsonu... No okrenimo se eri Premiershipa.

Veliki Eric Cantona u Premiershipu je za United odigrao 156 utakmica i zabio 70 golova. Kralj Eric postao je nogometna ikona za sva vremena zbog svoje igre, ali i zbog imidža.

Visoki podignuta  kragna, a na leđima Cantona 7 - slika je koju ćemo pamtiti za sva vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon njega broj je ubrzo dobio David Beckham.

Nije mu puno trebalo da postane jedan od najboljih i najpoznatijih igrača svijeta, a broj sedam ubrzo je postao sinonim za njega. Sva djeca su htjela biti on, a kad je napustio United nastala je velika rupa. Rupa koju je ubrzo popunio jedan sjajni mladi igrač.

UEFA Champions League, Arsenal FC - Manchester United

Naravno, riječ je o Cristianu Ronaldu. U dresu Uniteda odigrao je 291 utakmicu, zabio 118 golova i još 68 puta asistirao. Baš kao i Beckham, i Ronaldu su iduća stepenica u karijeri bili Galacticosi.

Nakon Ronalda, broj nije dobio pravog nasljednika. Prvi koji je dobio tu čast bio je Michael Owen, ali je razočarao.

Soccer - Barclays Premier League - Manchester United v Birmingham City - Old Trafford

Samo 17 golova u 52 nastupa nije bilo dovoljno da igrač koji je nekoć slovio za najvećeg engleskog talenta ostavi dublji utisak na Old Traffordu. 

Nakon njega broj je došao u vlasništvo Antonija Valencije. Ferguson mu ga je dodijelio kao nagradu za trud i dobre predstave u Manchesteru, ali koliko god on bio zahvalan igrač, prava istina je da ipak to nije taj kalibar igrača. Od sezone 2013/14 Valencia si je vratio broj 25 na leđa, teret je bio jednostavno prevelik.

AFP

- Da budem iskren, puno sam razmišljao o tom broju, o tom teretu. Mi Ekvadorci smo dosta praznovjerni, pa sam ipak odlučio vratiti broj 25, jednostavno se bolje osjećam - rekao je nakon promjene broja.

A onda se činilo kako će broj opet postati svet u Manchesteru. Na Old Trafford je stigao Angel Di Maria.Trebao je biti igrač koji će United vratiti na staze pobjede, ali skupo plaćeni Argentinac nije uspio. Nakon samo 27 nastupa napustio je klub. 

Zadnji u nizu je sedmica je Memphis Depay. Nizozemski wunderkid došao je u klub kao veliko pojačanje, očekivalo se da će zasjati u Premiershipu, ali on je potpuno podbacio. Gotovo i nije igrao, a prije koji dan je odletio potražiti sreću u Francuskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu