Obavijesti

Sport

Komentari 26

Promašaj godine! Pa i igrači Olympiacosa bili su izvan sebe

Promašaj godine! Pa i igrači Olympiacosa bili su izvan sebe
10

Čovjek vrijedan 70 milijuna eura, Pierre-Emerick Aubameyang, prošao je put od heroja do tragičara u nevjerojatnom Arsenalovu ispadanju iz Europe. Zabio je škarice pa promašio nemoguće

VIDEO

Arsenal je u četvrtak u krajnje dramatičnim okolnostima ispao u šesnaestini finala Europske lige od grčkog Olympiacosa. Nakon pobjede "topnika" 1-0 u Pireju, Grci su u uzvratu nakon produžetaka na Emiratesu prošli pobjedom 2-1 i nanijeli prvi ovogodišnji poraz momčadi Mikela Artete.

A Pierre-Emerick Aubameyang prošao je put od heroja do tragičara.

Pokretanje videa...

Arsenalovi navijači pale dres Girouda 00:23

Pape Abou Cissé doveo je u vodstvo Olympiacos u 53. minuti nakon kornera Mathieua Valbuene i odveo utakmicu u produžetke, a onda je Aubameyang raspalio škarice za izjednačenje u 113. minuti i rezultat koji u osminu finala vodi Arsenal.

Europa League - Round of 32 Second Leg - Arsenal v Olympiacos

Emirates na nogama, svi su bili uvjereni kako "topnici" nastavljaju europsku avanturu, ali daleko je još bilo od kraja. Sam je kao duh na petercu u 119. minuti ostao Youssef El Arabi i nakon ubacivanja Giorgosa Masourasa zabio za 2-1 i prolazak Olympiacosa.

Nije moralo tako završiti jer je u posljednjim sekundama utakmice, nakon odbijanja u šesnaestercu potpuno sam na šest metara pred golom Grka ostao Auba, opalio desnom i - promašio cijeli gol. Dokaz da i čovjek od 70 milijuna eura može promašiti nemoguće.

Arsenal v Olympiakos - UEFA Europa League - Round of 32 - 1st Leg - Emirates Stadium
Arsenal v Olympiakos - UEFA Europa League - Round of 32 - 1st Leg - Emirates Stadium Europa League - Round of 32 Second Leg - Arsenal v Olympiacos

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Pao je Gabonac na travu od šoka, a pali su i igrači Olympiacosa, nisu mogli vjerovati što im se događa. Ali preživjeli su i idu dalje, a u Arsenalu su prekrižili još jednu europsku sezonu. Prve dvije sezone u Europskoj ligi igrali su polufinale i finale, ove neće ni osminu.

- Jako sam, jako razočaran. Što mogu reći? Jako mi je teško. Nismo imali dovoljno brzine u igri i primili nesretan gol u zadnjoj sekundi. Kako sam ono promašio? Ne znam. Ali to se događa. Bio sam umoran, imao sam grčeve, ali svejedno sam morao zabiti - pravdao se Aubameyang.

- Uh, ovo baš boli. Gajili smo velike nade u ovo natjecanje. Bilo je sjajno igrati Europu, prekrasno je natjecanje i željeli smo ga osvojiti. Stvarali smo dovoljno prilika, ali kad primite dva gola iz prekida u ovakvoj utakmici, onda znate da ste u velikoj nevolji - govorio je nakon utakmice Arteta.

Ždrijeb osmine finala Europske lige u petak od 13 sati očekuju Basel, Kopenhagen, Getafe, Inter, Istanbul Bašakšehir, LASK, Bayer Leverkusen, Manchester United, Olympiacos, Rangersi, Roma, Sevilla, Šahtar, Wolfsburg, Wolverhampton i par Salzburg-Eintracht, čija je uzvratna utakmica zbog nevremena prebačena na petak u 18 sati. U prvoj su Nijemci slavili 4-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju