Obavijesti

Sport

Komentari 22

Propali šampioni: Bjelovarski Partizan, Cibona, Jugoplastika

Propali šampioni: Bjelovarski Partizan, Cibona, Jugoplastika
4

Kako su uništeni gotovo svi hrvatski prvaci Europe: KK Split u omladinskom pogonu ima četvoricu juniora, bjelovarski RK Partizan početkom 70-ih bio je rukometni div...

VIDEO

Ako Hajduku hitno treba kredit, a Grad Split oteže s davanjem jamstva, pod prozorom Banovine skupi se tisuću-dvije navijača i stvar je riješena. Ali kad u Splitu naočigled propada trostruki košarkaški prvak Europe , to kao da nije ničija briga.

Sličan tretman imaju i nekadašnji prvaci Europe u vaterpolu - POŠK i Jadran, kao da je riječ o nekakvom prokletstvu prvaka Europe.

I nije to samo splitska posebnost. Isto se upravo događa u Zagrebu s Mladosti, najtrofejnijim vaterpolskim klubom na svijetu. Upravni odbor više gotovo da i ne postoji, a podatak da igrači, među kojima ima i svjetskih i olimpijskih pobjednika, nisu dobili plaće 27 mjeseci, zvuči nestvarno.

VIDEO

Mladost je prepuštena sama sebi i realna je opcija da će se jedan od najvećih hrvatskih klubova ubrzo morati ugasiti. Slično bi se dogodilo i Ciboni da se u zadnji čas nije pojavila obitelj Petrović s pozajmicom.

- Prije 20 godina zaključavali bismo vrata dvorane čim bismo upisali 300 djece jer nismo imali više termina. Danas ima termina, ali - nema djece! Duša me boli kad uđem u praznu dvoranu i kad čujem od koga sve prva momčad gubi - kaže Rato Tvrdić, legenda Jugoplastike.

Nekadašnji trostruki prvak Europe i najbolja košarkaška momčad 20. stoljeća danas je pred ispadanjem iz A1 lige... Od onih 300 klinaca u omladinskom pogonu koje spominje Tvrdić spali su na - četiri juniora. Nekoć najbolja škola košarke u Europi ne može više ni petorku sastaviti.

VIDEO

- Najveći problem je ‘moderno janjičarstvo’. Bogati klubovi uzimaju nam talente od 14-15 godina, a nekad igrači nisu smjeli u inozemstvo prije 28. rođendana. Što bih ja to s Jugoplastikom osvojio da su Dino i Toni otišli s 18 godina? Bili bismo prosječna momčad - kaže legendarni Božo Maljković pa nastavlja:

- Drugi problem su oni koji vode košarku. Nekad su je vodili ljudi koji su imali kapacitet i pamet, a danas saveze vode suci. I na kraju, treći uzrok su rat i njegove posljedice.

U drugom dijelu ove priče koji ćemo objaviti u 20.00 sati pročitajte kako je propao RK Partizan iz Bjelovara, kako teško živi bivši europski prvak Cibona, što se događa s vaterpolistima Mladosti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja