Sport

Komentari 5

Propao mu transfer: Cvitanović trebao preuzeti Sporting Gijon!

Propao mu transfer: Cvitanović trebao preuzeti Sporting Gijon!

Da, pregovori su otišli jako daleko, evo i ja sam u Gijonu, ali su se u klubu onda odlučili za neku drugu opciju. Žao mi je, bila je ovo velika prilika, volio bih da je sve završilo drugačije...

Igor Cvitanović prošle je sezone sjedio na klupi Dubrave i Istre 1961, s oba dva kluba napravio solidan posao. Dubrava se na koncu plasirala u drugoligaško, dok su Puljani kroz dodatne kvalifikacije ostali u prvoligaškom društvu. No, na Aldu Drosini svom treneru nisu željeli produljiti suradnju, već su se okrenuli novoj trenerskoj opciji, Ivanu Prelecu.

Igor Cvitanović tako je krenuo u potragu za novom destinacijom, a 48-godišnji trener danas je trebao preuzeti - Sporting Gijon. Španjolski drugoligaš želi se vratiti u elitu, a čelnici kluba ozbiljno su zagrizli za hrvatskog trenera. Cijela je priča otišla daleko, pa se Cvitanović već zaputio u Gijon kako bi finalizirao transfer. A onda razočaranje, u Sportingu su se ipak odlučili za drugu opciju.

- A ne znam što reći, naravno da mi je žao što nisam završio u Sportingu. Da, pregovori su otišli jako daleko, tu sam u Gijonu, ali klub se odlučio za drugog čovjeka, ja im želim svu sreću. Bila je ovo velika prilika za mene, no idemo dalje, vjerujem da će ih biti još - javio nam se Igor Cvitanović, te nastavio:

- Hrvatski nogomet tako je mogao, nakon nekoliko godina, još od Sergije Krešića, dobiti trenera u Španjolskoj. Nažalost nije, ali idemo dalje.

Igor Cvitanović utorak navečer obavio je sve razgovore s klupskim čelnicima, a kako saznajemo već trebao i otvoriti račun u banci na koji bi mu sjedala plaća, no danas ujutro sve je propalo. Sporting Gijon će ubrzo objaviti ime novog trenera, a Cvitanović nastavlja potragu za novim klubom.

Najčitaniji članci