Obavijesti

Sport

Komentari 23

VIDEO 'Propustio sam vjenčanje samo kako bih gledao prijatelja Domagoja Vidu na Wembleyju'

VIDEO 'Propustio sam vjenčanje samo kako bih gledao prijatelja Domagoja Vidu na Wembleyju'

Mi imamo najveću reprezentaciju na svijetu. Jednog Luku Modrića, zlatnu loptu, imamo Antu Rebića koji je čudo u Milanu, kaže nam Duje iz Solina, kojeg smo susreli u blizini Wembleyja

VIDEO

Hrvatska sutra od 15 igra prvu utakmicu, ovog neobičnog Eura, prvog koji se igra u više od dvije države. 

Dan prije utakmice, prošetali smo ispred kultnog londonskog stadiona Wembleyja na kojem će se Euro 2020 i završiti 11. srpnja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Atmosfera u Londonu uoči Hrvatske i Engleske

Pokretanje videa...

Atmosfera u Londonu 07:55

A koga tamo prvog zateći, nego Dalmatinca. Duje iz Solina stigao je u London prije mjesec dana kako bi mogao, između ostalog, ispoštovati sve epidemiološke mjere.

- Došao sam prije mjesec dana. Procedura je brutalna, oni (op.a. UK) su izašli iz Europske unije. Ne može se više ući u Englesku kako god tko želi. Ne puštaju uopće hrvatski avion dok se svi ne registriraju, dok ne saznaju tko si, što si, broj putovnice, broj leta, gdje ćeš i koliko dugo odsjesti. Onda dok dođeš u Englesku te ne puštaju dok ne rezerviraš dva korona testa drugi i osmi dan karantene, odnosno izolacije, koja se može prekinuti u petom danu, ali to iziskuje dodatne troškove. 

Zašto je došao tako rano, priupitali smo ga.

- Zato što sam se htio pripremiti, uživati ovdje i malo razgledati okolicu. 

Kako je već neko vrijeme u Londonu, Duje je pravi čovjek za dočarati nam atmosferu u prijestolnici Engleske. No, nije baš očaran.

- Ne osjeća se da je Euro. Bio sam u Bordeauxu prije pet godina na utakmici protiv Španjolske. Ružno je reći, ali kod nas u Dalmaciji je zabavnije na sprovodu, nego ovdje na Euru. Ova pandemija je sve poremetila - kaže nam Duje.

- Već sam radio u Londonu, imam ovdje i prijatelje tako da imam gdje biti. Mi imamo najveću reprezentaciju na svijetu. Jednog Luku Modrića, Zlatnu loptu, imamo Antu Rebića koji je čudo u Milanu. Svi naši igrači su top tako da ako bude naš dan i ako svi budu na razini, dobit ćemo Engleze.

Kako to već bude svako natjecanje, engleski navijači se uvijek nadaju osvajanju naslova. Boli ih itekako to što su, kao zemlja u kojoj je nastao nogomet, posljednje natjecanje osvojili davne 1966. godine.

- Oni se nešto nadaju, pjevuše "Its coming home" kao trofej - govori nam Duje, a u tom trenutku prilazi nam tamnoputi muškarac i govori: "Zdravo, zdravo, zdravo, Hrvatska", a na naš upit odgovara da je iz Slovačke.

Vratili smo se na razgovor s Dujom, koji kaže da Englezima uvijek nešto fali za naslov.

- Imaju ligu najjaču na svijetu, ali sumnjam, uvijek im nešto fali. Nemaju lidera.

Favorit za osvajanje prvenstva?

- Francuzi su najjači uvijek, tu treba biti realan. 

Unatoč ne baš bajnim izdanjima u Ligi nacija i posljednjim prijateljskim susretima, Hrvatska s velikim optimizmom čeka utakmicu s Engleskom. A imamo i mi itekako svoje adute.

- Naši igrači su top, mali Gvardiol je odličan, mislim svaki naš je dobar. Mi smo talenti za te sportove - kazao je Duje, a opet nam se ukazao naturalizirani Slovak, koji u ruci drži mobitel na kojem je uključen videopoziv s prijateljem iz Hrvatske, inače iz Našice, a koji radi u Slovačkoj.

Rezultat sutra?

- Neka se ponovi onih 2-1. Nije bitno tko će zabiti golove, samo da ih pobijedimo. Hrvatske navijače još nisam vidio, možda su još u karanteni. Eto, zakon se mora poštivati. 

Iako je u današnje vrijeme, popraćeno korona virusom, pravi mali pothvat odlazak na utakmicu u stranu zemlju, naši igrači neće biti bez podrške. Jedan od sretnika koji će sutra bodriti Hrvatsku na Wembleyju je i Marko Senta, dugogodišnji prijatelj Domagoja Vide, koji već nekoliko godina živi u Londonu. 

- Teško je biti van svoje domovine i kada god možemo ovako podržati svoju zemlju na nekom sportskom događaju, gledamo da to ispoštujemo. Ova situacija je jako teška, kako i sam Domagoj kaže, nitko od njegovih ga ne može podržati. Jedini sam ja tu. Propustio sam vjenčanje našeg zajedničkog prijatelja kako bih mogao doći na utakmicu. Danas je situacija takva, da svaki navijač koji može doći će biti bitan. Nas 1500, koliko nas već bude, ćemo navijati kao da nas ima 100.000 - kazao nam je Marko, koji će doći u društvu desetak prijatelja. 

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener