Obavijesti

Sport

Komentari 112

Prosinečki: Ma kakva skupina smrti! Ovo je grupa za prolaz

Prosinečki: Ma kakva skupina smrti! Ovo je grupa za prolaz
1

S Argentinom će biti vrlo lijepo igrati, od Messija do Dybale, nema sumnje da su ti igrači Top 10 u svijetu. Oni mogu svakog pobijediti, ma oni su favorit, kaže Robert Prosinečki

VIDEO

Mislim da je dobra grupa. Dobro, Argentina je favorit, možda čak i ne samo naše grupe nego i cijelog prvenstva. Nigerija nije loša sigurno, iako je velika nepoznanica. Svi mi vjerujemo da imamo reprezentaciju za velika djela i ova je grupa dobra za prolaz, rekao je Robert Prosinečki.

Žuti je u programu Sport Kluba analizirao skupinu D Svjetskog prvenstva koji je Hrvatsku smjestio u skupinu s Nigerijom, Argentinom i Islandom.

- Moglo je i bolje, moglo je i gore. Mislim da je Island iako je bio ispred nas u kvalifikacijama, mislim da smo ipak bolja momčad. Nigeriju ne poznam dobro. Pričamo o Hrvatskoj koja ima kvalitetu i trebala bi proći ovu skupinu. Vidim da mnogi već pričaju kako je ovo skupina smrti. Ma kakvi, ovo je grupa koju moramo proći - kazao je Žuti.

 

- Ima šest mjeseci, dugo je još do prvenstva. Daj Bože da budu zdravi svi, da stignu u dobrom stanju na tih mjesec dana priprema. Ima sasvim dovoljno vremena za proučiti suparnike. Turnirski je način natjecanja, gdje je vrlo teško ako izgubiš prvu utakmicu. Nama je Nigerija po nekom mom viđenju najteža.

Poslastica će biti utakmica protiv Argentine i Lea Messija 21. lipnja u Nižnjem Novgorodu.

- S Argentinom će biti vrlo lijepo igrati, od Messija do Dybale, nema sumnje da su ti igrači Top 10 u svijetu. Oni mogu svakog pobijediti, ma oni su favorit, ali nisu bili pravi u ovim kvalifikacijama. Treba posložiti sve te igrače koje oni imaju prema naprijed da mogu igrati zajedno.

Križanje skupina: Francuska, Australija, Peru ili - Danska?
Križanje skupina: Francuska, Australija, Peru ili - Danska?

- Island? Gledajte, ako mi vjerujemo da možemo napraviti velike stvari, onda uopće ne bismo trebali razgovarati o Islandu. Sve je to u redu, oni su borbbeni, disciplinirani i sigurno nius loši, ali koliko god da su oni bili hit Europskog prvenstva, mislim da ako smo došli na svjetsko prvenstvo napraviti rezultat, onda moramo pobijediti Island.

- Nigerija? Fizički su brzi, imaju vica u igri i nedostajala im je taktička sprema, zbog čega nisu prolazili faze po skupinama. Zato su vjerojatno uzeli njemačkog stručnjaka koji s disciplinom, tatikom i organizacijom izgledaju dobro. To je težak protivnik, bez daljnjega, ali Hrvatska je ipak na jednom jačem nivou.

- Prva utakmica je najvažnija na velikom natjecanju. Ako je dobiješ, velika je šansa da prođeš. Ipak je to samopouzdanje. Nakon što smo mi dobili Jamajku 1998., počeli smo vjerovati da to možemo - zaključio je Žuti.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu