Sport

Komentari 5

Prosinečkog dočekale ovacije: Ovo je za mene posebna priča

Prosinečkog dočekale ovacije: Ovo je za mene posebna priča

O tome kakvu Olimpiju želim vidjeti na terenu, govorio sam kad sam stigao u Ljubljanu. Olimpija treba igrati dopadljiv i ofenzivan nogomet. Olimpija treba stvarati prilike i zabijati golove, rekao je Žuti

Robert Prosinečki debitirao je na klupi Olimpije iz Ljubljane, kao i nekoć na travnjaku - pobjedom. Slovenski klub s novim je trenerom ostvario uvjerljivu pobjedu (4-1) na domaćem terenu protiv Radomlja.

- Naglasio sam prije utakmice da je Radomlje momčad koja zna igrati nogomet. Kada ima loptu u svom posjedu, to može biti vrlo opasno. Ali ovaj put zaista moram čestitati svojim nogometašima jer su odigrali jako dobru utakmicu. Na kraju smo pobijedili 4:1 i moramo biti sretni. Ojačali smo samopouzdanje koje je podignuto nakon nekoliko utakmica bez slavlja - rekao je Žuti pa nastavio:

- Igra je bila na pravoj razini. Ponavljam ono što sam već rekao: zadovoljan sam s dečkima. Ali istovremeno je istina da smo zajedno tek manje od dva tjedna. Stoga je sasvim logično da je bilo i grešaka u igri. Ali bitno je da je pristup bio ispravan. Dečki su bili motivirani, željni dokazivanja. To vrijedi za sve, pa i za one koji su u igru ​​ušli s klupe. I u trčanju smo bili na dovoljno visokoj razini. Naravno, bilo je i grešaka bez kojih se ne može. Pogotovo nakon tako kratkog zajedničkog vremena. Na sljedećim treninzima učinit ćemo sve da u budućnosti bude što manje grešaka.

EM-Qualifikation 2019/2020, Gruppe J, Finnland vs Bosnien-Herzegowina

Olimpija je u posljednja tri kola, do dolaska Prosinečkog, osvojila tek jedan bod pa zato sada 'kaska' za Mariborom sedam bodova. Ipak, do kraja je ostalo još sedam kola...

- O tome kakvu Olimpiju želim vidjeti na terenu, govorio sam kad sam stigao u Ljubljanu. Olimpija treba igrati dopadljiv i ofenzivan nogomet. Olimpija treba stvarati prilike i zabijati golove. Ona mora nastojati dominirati terenom. Ovaj put zabili smo četiri gola i stvorili još nekoliko prilika. Bili smo agresivni i opasni. Vidio sam ono što sam htio vidjeti. Ali nisam iznenađen jer sam se na treninzima prije utakmice uvjerio da imamo dosta individualne kvalitete. Istaknuo bih nešto: kod trećeg pogotka u šesnaestercu Radomlja bilo je čak petorica naših nogometaša. To je to, tako moramo igrati. Naravno, još moramo napredovati. Imamo još puno posla. Ali za sada sam sretan. 

Olimpija u sljedećem kolu gostuje kod vodeće momčadi na tablici.

- Pokušat ćemo napraviti koliko možemo, ali ne sumnjam da ćemo se dobro pripremiti za vječiti derbi. Znam da smo dovoljno kvalitetni, ali sam istovremeno uvjeren da u Ljudskom vrtu možemo pokazati i više nego u ovoj utakmici. 

U Ljubljani je dočekan ovacijama...

- Lijepo je znati da te obožavatelji vole. Kad sam se vratio u Ljubljanu, naglasio sam da je Olimpija za mene posebna priča. Emotivnija. Igrao sam ovdje i proveo jako, jako lijepu godinu u Ljubljani. Ljubav navijača je dobra, ali najvažniji su rezultati - zaključio je Prosinečki.