Obavijesti

Sport

Komentari 2

Prošla je pakao, izgubila 20 kg pa se vratila najvećoj ljubavi...

Prošla je pakao, izgubila 20 kg pa se vratila najvećoj ljubavi...
1

Čim sam se prisjetila što sam mogla činiti na teniskom terenu, počela sam se osjećati bolje. Rekla sam sebi da ću pokušati, rekla je Marion Bartoli, wimbledonska pobjednica iz 2013. koja se vraća u profesionalce

VIDEO

Pokušala sam čuvati tajnu dugo vremena. Počela sam vježbati sredinom listopada, ali mislim da je došlo vrijeme da otkrijem veliku tajnu, a to je povratak na profesionalne staze iduće godine. Ciljam na Miami Open sredinom ožujka, objasnila je Marion Bartoli iznenađujuć povratak iz mirovine u kojoj je bila više od četiri godine.

Kad je svega šest mjeseci nakon osvajanja jedinog Grand Slama u karijeri, Wimbledona, nakon poraza od Simone Halep u Cincinnatiju objavila kako ide u mirovinu zbog nesnosnih bolova, Goran Ivanišević molio ju je da se predomisli. Tada to nije bila opcija.

VIDEO

- Još je nekoliko mjeseci ispred mene kako bih fizički bila potpuno spremna i sposobna igrati pet, šest ili sedam mečeva zaredom. Ali jako sam uzbuđena zbog novog poglavlja u mom životu, veselim se povratku na teren, igrati pred svojim navijačima i činiti ono što najviše volim, udarati tenisku lopticu - rekla je Bartoli i dodala:

- Odluka o odlasku u mirovinu 2013. bila je jako teška. Kad sam napokon osvojila prvi Grand Slam, nikad se nisam osjećala bolje i sve sam mogla kontrolirati na terenu. Morala sam prestati zbog bolova u ramenu, što je zaista bilo srceparajuće.

Wimbledonska pobjednica opet šokirala sve: Vraćam se tenisu!
Wimbledonska pobjednica opet šokirala sve: Vraćam se tenisu!

Nije tada mogla biti ni svjesna da je čeka još veća agonija.

- Ono što sam prolazila 2016. učinilo me puno jačom. Mislila sam da je tenis bio najteži dio mog života, ali to je bilo ništa u usporedbi s onim što sam tad prolazila - rekla je.

U ljeto 2016. izjavila je kako strahuje za svoj život nakon što ju je, za boravka u Indiji pokosio misteriozan virus. Morala se držati stroge dijete bez glutena, šećera, miliječnih proizvoda i soli. Pritom je prestala ići u teretanu, zbog čega je smršavila 20 kilograma i morala je otkazati egzibicijske mečeve na Wimbledonu.

VIDEO

- Moje tijelo počelo je odbijati sve više stvari, od hrane do elektroničkih uređaja. Ne smijem tipkati na mobitel bez rukavica, ne smijem nositi nakit jer dobijem kožnu reakciju. Ne smijem čak ni maramicom dodirnuti lice, to je strašno. Život mi je noćna mora i nikom ne bih željela ono što sada proživljavam. Možda će mi srce prestati kucati - govorila je Marion u jednom intervjuu.

- Osjećala sam u tim trenucima kako me tenis može spasiti. Čim sam se prisjetila što sam mogla činiti na teniskom terenu, počela sam se osjećati bolje. Rekla sam sebi da ću pokušati - objasnila je u izjavi za Eurosport.

Već do kraja te godine stanje joj se bitno popravilo. Problemi s kilažom sad su iza nje i čini se kako ima itekako puno motiva da se vrati na stare staze slave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše