Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Protiv Cedevite moramo dati još više, a ne znam možemo li'

'Protiv Cedevite moramo dati još više, a ne znam možemo li'
1

Aktivno je na Gripama ovih dana. Seniori KK Splita igraju u polufinalu protiv Cedevite, juniori protiv Šibenika, kadeti protiv Cibone, a mlađi kadeti protiv Zadra.

VIDEO

Posebnu press konferenciju organizirali su danas u košarkaškom klubu Split, na Gripama su okupili četiri trenera koje ovoga tjedna čekaju važne utakmice. Ivica Skelin vodi seniore u polufinalu protiv Cedevite, dok juniori Mile Karakaša, kadeti Srđana Subotića i pretkadeti Luke Škeve igraju završni turnir u Domu Sportova u Zagrebu.

Seniori startaju prvi, u srijedu seniori igraju uzvrat protiv Cedevite na Gripama. Minimalan poraz u prvom ogledu iznenadio je mnoge, no Skelin je svjestan da je Cedevita i dalje veliki favorit.

- Imali smo šansu za produžetak, ali prvu utakmicu treba što prije zaboraviti. Čeka nas puno teža utakmica kod kuće nego u Zagrebu, jer oni će pristupiti puno ozbiljnije. No to s naše strane ne mijenja ništa. Nismo sretni porazom u Zagrebu, ali tako je kako je, za pobjedu treba dati više. Pitanje je možemo li mi to, ovo je izazov za moje igrače, vidjelo se i u Zagrebu da su dali maksimum. Moramo odigrati bolje i u napadu i u obrani, a teško da možemo ponoviti onakav šuterski dan. Morat ćemo pronaći nešto drugo, uz opasku kako svaka utakmica preko 80 koševa ide na stranu Cedevite. Mate Kalajžić je ozlijeđen i njegov nastup je upitan... - kaže Ivica Skelin.

U Splitu su posebno ponosni na činjenicu da sa sve tri mlađe kategorije igraju završnicu. Juniori trenera Mile Karakaša igraju polufinale protiv Šibenika.

- Ovo je veliki uspjeh, sve su naše generacije u polufinalu prvenstva Hrvatske. Ne mislim da se u mlađim kategorijama treba valorizirati rad kroz rezultate, ali veseli da smo uspješni. Želimo se prezentirati u pravom svjetlu, igrati modernu, agresivnu, brzu košarku sa što više prodora i šuteva, što neće biti lako, jer sa Šibenikom u pravilu igramo teške utakmice. To je momčad koja nam je nanijela jedini poraz u ovoj sezoni, sada dodatno pojačana Nakićem i Šarićem.

Kadeti Srđana Subotića igraju u subotu protiv Cibone.

- Turnir će biti izjednačen, jer smo i tijekom prvog dijela sezone svi bili na istim omjerima. Rezultatski je teško nešto predvidjeti, na nama je da odigramo najbolju utakmicu što možemo u tom trenutku. Na završni turnir smo došli preko jedinstvene lige, koja se igrala u ovoj kategoriji po prvi put, a dojam je jako dobar jer smo već odigrali po dvije utakmice protiv najboljih klubova, što ranije nije bio slučaj. Važno je da djeca igraju što više jakih utakmica.

Luka Škeva naslijedio je Hrvoja Marina na klupi mlađih kadeta, koji će u polufinalu igrati protiv Zadra.

- Hvala mom prethodniku, igramo protiv Zadra, kojeg smo dobili u finalu prvenstva Dalmacije, ali oni su tada bili bez Matuline i Brale, tako da će nam biti puno teže. Radili smo dobro, igramo dobro, četiri momčadi koje su na završnici su podjednako dobre, ali se nadamo najboljem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe