Obavijesti

Sport

Komentari 150

'Kauboji' do uvjerljive pobjede protiv Maroka nakon panike na početku! Savršena igra Cindrića

'Kauboji' do uvjerljive pobjede protiv Maroka nakon panike na početku! Savršena igra Cindrića
16

Najbolji igrač Hrvatske bio je Luka Cindrić koji je postigao devet pogodaka. Nije promašio nijedan udarac i stavio je reprezentaciju na svoja leđa kada su se Marokanci odvojili na +5.

Hrvatski rukometaši pobijedili su Maroko sa 36-24 (15-12) u posljednjoj utakmici prvog kruga Svjetskog prvenstva i s dva boda odlaze u drugi krug natjecanja u Malmo, gdje ih već u četvrtak čeka dvoboj protiv Danske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rukomet 00:55

Iako su Marokanci u 14. minuti imali prednost od pet pogodaka (4-9), Hrvatska je već do poluvremena okrenula rezultat (15-13), a u drugom dijelu pokazala svoju nadmoć.

Croatia vs Morocco

Najbolji igrač Hrvatske u zadnjem nastupu u Husqvarna Gardenu u Jonkopingu bio je Luka Cindrić koji je postigao devet pogodaka. Marin Jelinić je postigao pet golova, a po triput su se u strijelce upisali Josip Šarac, Igor Karačić, Luka Šebetić, Ivan Martinović i Filip Glavaš. Dino Slavić je sakupio osam obrana.

Kod Marokanaca su prednjačili Rezzouki Reida i Hicham El Hakimy sa po pet pogodaka.

Croatia vs Morocco

Hrvatski rukometaši će već za dva dana, u četvrtak, 19. siječnja, u Malmou igrati vjerojatno odlučujuću utakmicu za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv reprezentacije Danske, aktualnog dvostrukog svjetskog prvaka. Danci su prenijeli maksimalna četiri boda u drugi krug i s tri uvjerljive pobjede osvojili prvo mjesto u skupini H.

Hrvatska u tom dvoboju mora pobijediti da bi zadržala izglede za plasman u četvrtfinale, gdje će zaigrati po dvije najbolje plasirane reprezentacije iz svake od četiriju skupina drugog kruga.

Nakon dvoboja protiv Danske, hrvatske rukometaše očekuju još dvije utakmice u glavnoj rundi: u subotu, 21. siječnja, protiv Belgije te u ponedjeljak, 23. siječnja, protiv Bahreina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko rukometno prvenstvo 20.30h , Jonkoping, Švedska
Hrvatska
36 : 24
Maroko
Sortiranje događaja
60'

Gotova je utakmica! Hrvatska je s 36-24 porazila Maroko! U četvrtak igramo prvu utakmicu u drugom krugu SP-a protiv Danske i to će biti veliki izazov za 'kauboje'.

55'

Karačić je povećao na +8, pitanje pobjede sada je samo formalnost, ali svejedno se ne smijemo opustiti u posljednjih pet minuta.

53'

Cindrić krade loptu i sam istrčava kontru za 29. gol Hrvatske! 

52'

Zaher je zabio predivan gol za Maroko, a Šebetić je odgovorio s druge strane. Držimo šest golova prednosti.

51'

Marokanci su nanizali nekoliko faulova. Najprije je prekršajem zaustavljen cepelin za Mihića, a onda je Karačić fauliran u solo akciji. Ipak, čini se da im se taktika isplatila, s obzirom na to da su 'kauboji' u trećem pokušaju izgubili loptu.

Komentari 150