Sport

Komentari 2

'Protivnike ne znamo, ali ako budemo na razini, straha nema'

'Protivnike ne znamo, ali ako budemo na razini, straha nema'

Bliži se prva utrka i jedva smo dočekali. U Japanu smo već nekih desetak dana, već smo se naviknuli na vremensku razliku, ali na vrućinu se još uvijek navikavamo, kazao je Valent Sinković

U petak je započelo veslačko natjecanje Olimpijskih igara u Tokiju na stazi Sea Forest, a naše velike uzdanice u borbi za medalju braća Valent i Martin Sinković svoju prvu kvalifikacijsku utrku imaju na rasporedu u subotu u 3.40 ujutro po hrvatskome vremenu.

U svojoj kvalifikacijskoj skupini natjecat će se protiv čamaca iz Bjelorusije, Kanade i Danske, a prve tri posade osigurat će nastup u polufinalu.

Croatia rowers Martin Sinkovic and Valent Sinkovic are seen during rowing practice at Peruca Lake for the Tokyo 2020 Olympics near Sinj

- Bliži se prva utrka i jedva smo dočekali. U Japanu smo već nekih desetak dana, već smo se naviknuli na vremensku razliku, ali na vrućinu se još uvijek navikavamo. Očekujemo tešku utrku, prva je utrka, vruće je, protivnike ne znamo jer se dugo nismo utrkivali s posadama koje su van Europe. Idemo maksimalno i vidjet ćemo gdje ćemo doći - rekao je Valent Sinković.

S pojedinim posadama nisu se utrkivali od kolovoza 2019. kada je održano posljednje Svjetsko prvenstvo. Naime, zbog pandemije brojne posade van Europe nisu nastupile na natjecanjima koja su se održala u ovoj godini.

Croatia rowers Martin Sinkovic and Valent Sinkovic are seen during rowing practice at Peruca Lake for the Tokyo 2020 Olympics near Sinj

- U prvoj utrci imamo Bjelorusiju, Dansku i Kanadu. Od toga se ove godine jedino nismo utrkivali s Kanadom tako da će nam oni biti najveća nepoznanica. Bjelorusi, poznavajući ih do sada, mislim da neće biti toliko brzi. Danci su sada u Luzernu izborili nastup i dosta su brzi bili tako da bi oni mogli biti neugodni zajedno s Kanadom, pa ćemo vidjeti kako će se utrka odvijati. Mi definitivno moramo odraditi ono što i znamo i što možemo i onda nema straha za dobar rezultat - rekao je Martin Sinković.

POGLEDAJTE SLOW MOTION SNIMKU ČETVRTFINALA ARMAGEDONA 2:

Podsjetimo kako su braći Sinković ovo treće Olimpijske igre u trećoj različitoj disciplini. U četvercu s Damirom Martinom i Davidom Šainom osvojili su srebro u Londonu, dok su u dvojcu na pariće u Riju osvojili zlatnu medalju.

Polufinalna utrka na rasporedu je 27. srpnja, a finale 29. srpnja.

Najčitaniji članci