Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Provale na timeoutima: Jasko, Obradović, Lino... Tko je bolji?

Posljednjih godina kod Hrvata se u takvog isprofilirao Jasmin Repeša. "They are in bonus guys" i "this is not private party" misli su upućene njegovim igračima koje su već lagano ušle u legendu

Foto: Dalibor Urukalović, Josip Regović, DPA/PIXSELL
8 komentara

Minute odmora. Za protagoniste nekad tako potreban dio utakmice, za gledatelje - i ne baš. No, ne mora uvijek biti baš tako.

Primjerice, ako znate da klub vodi trener čije misli jedva čekate čuti. A takvih je bilo i bit će ih, na užas tonskih majstora televizijskih kuća.

Posljednjih godina kod Hrvata se u takvog isprofilirao Jasmin Repeša. "They are in bonus guys" i "this is not private party" misli su upućene njegovim igračima koje su već lagano ušle u legendu. Ima toga još, samo nije prikladno za ove stupce. Odnosno trebala bi nam velika količina zvjezdica.

Još više u slučaju Željka Obradovića. Legendarni srpski trener u pravilu teško može utakmicu privesti kraju bez da njegovi obrazi poprime prepoznatljivu "ljutu" boju. Prije nekoliko dana ovako je odgajao igrače Fenerbahčea...

- Vi mislite da ste neki dobri dečki je l'? Je*ite se svi! Je*ite se! OK? Hoćete da vam ponovim milijun puta?! Je*i se, Gigi Datome! Srami se! I ti Mahmutoglu isto!

Ovaj potonji prošle je godine dobio Obradovićevu trisku, ali ponekad se Žoc i kulturno obrati svojim igračima.

- Mogu li vas zamoliti da malo igrate obranu - govorio je ovu srijedu u Barceloni gdje je Fener stradao s 89-63.

Da ne etiketiramo samo košarkaše, "tiranina" među trenerima ima i u odbojci. Na pamet svakako pada Nikolaj Karpolj, Rus koji je bio i trener Mladosti, a u njegovim ekipama imali ste odabir; ili ćete prihatiti njegove metode rada, koje vrlo često sadrže uvrede, ili ćete napustiti klub/reprezentaciju.

- Tko se ne može naviknuti na metode rada Nikolaja Karpolja, bolje mu je da odmah ode. Svi smo znali kakav je i kako će u kojem trenutku reagirati. Bilo je važno samo mirno ga saslušati i sagnuti glavu dok ne prođe oluja. Djevojke koje su tek dolazile u klub već su znale kroz što će sve prolaziti, pa su bile spremne na velike doze galame - govorila je ranije bivša hrvatska reprezentativka i kasnije izbornica Irina Kirilova, jedna od Karpoljevih učenica.

Naravno, nismo zaboravili ni one rukometne. U sjećanje se najviše zarezala minuta odmora kada je izborničku ulogu Line Červara preuzeo Ivano Balić. Ostalo je, sada već, povijest...

Naši partneri pišu
Message