Sport

Komentari 10

Prva vozačica ikad u akademiji Formule 1: Ušla u veliki Ferrari!

Prva vozačica ikad u akademiji Formule 1: Ušla u veliki Ferrari!

Fenomenalna 16-godišnja Maya Weug briljirala je na na test-stazama Maranello i Fiorano, te je postigla ukupno najviši broj bodova od svih (uključujući i dečke) u povijesti kampa

Slavna talijanska F1 momčad Ferrari u petak je objavio da je uzeo Nizozemku Mayu Weug (16) za prvu žensku članicu u povijesti njihove vozačke akademije Formule 1.

POGLEDAJTE VIDEO: Ferrari

Weug je bila pobjednica petodnevnog skautskog kampa u sjedištu talijanske momčadi i na test-stazama Maranello i Fiorano, a kako je kao žena bila brža od većine dječaka, dobit će priliku voziti u prvenstvu Formule 4.

Direktor Akademije Marco Matassa rekao je da je postigla ukupno najviši broj bodova od svih u povijesti kampa.

- Ovo je ključni trenutak u povijesti Scuderia Ferrarija i njegove akademije- rekao je šef momčadi Formule 1 Mattia Binotto, koji je dodao kako je Mayin dolazak jasan pokazatelj Ferrarija da moto-sport učini sve inkluzivnijim i ravnopravnijim.

Weug je rođena u Španjolskoj, ima belgijsku majku i oca Nizozemca.

Akademija je do sada pomogla petorici vozača koji su kao njihovi polaznici uspjeli doći u Formulu 1, uključujući trenutnog vozača Ferrarija Charlesa Leclerca i debitanta Micka Schumachera, sina Ferrarijevog velikana Michaela

Formula 1 nije imala vozačicu koja se natjecala na Velikim nagradama još od pokojne Talijanke Lelle Lombardi 1976. iz godine.

(tt)

Najčitaniji članci