Obavijesti

Sport

Komentari 36

Prva 'žrtva' VAR-a u HNL-u je za VAR. 'Zabit ću 20 golova..'

Prva 'žrtva' VAR-a u HNL-u je  za VAR. 'Zabit ću 20 golova..'
2

Napadaču Hajduka Samuelu Eduoku u Splitu se rodila kćerkica Pearl, koja je donijela mir i zadovoljstvo u njegov život te probudila u njemu osjećaj odgovornosti...

VIDEO

Kad je ljetos došao u Hajduk nigerijski napadač Samuel Eduok najavio je kako mu je cilj zabiti 15 golova. Na pola sezone nije ni blizu prosjeka, no unatoč tome tvrdi kako je siguran da će i nadmašiti prvu procjenu i do kraja sezone zabiti čak 20 golova!

Pokretanje videa...

01:01

- Nisam zadovoljan svojim igrama i brojem postignutih golova u prvom dijelu sezone, prije svega zbog toga što nisam ni prošao pripreme s momčadi, kasnije sam imao i virozu pa sam neke utakmice počinjao s klupe... Sada sam u punoj formi, s novim trenerom igramo u novom sustavu koji je puno ofenzivniji, napadamo s puno više igrača i sigurno ćemo zabijati puno više golova.

Ova vaša izjava zvuči jako samouvjereno, na čemu je temeljite?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vjerujem u sebe i u suigrače, uvjeren da ću zabiti više od 15 golova... Cilj sam postavio visoko jer samo tako se mogu natjerati da dajem maksimum pokušavajući ga dostići.

U Varaždinu ste zabili jedan gol iz kaznenog udarca, htjeli ste pucati i ranije ali je loptu uzeo Mijo Caktaš. S tribina se vidjelo da želite pucati, je li to bio nesporazum ili...?

- Mijo je kapetan i ja ga respektiram. On je prvi koji puca kaznene udarce, ja sam drugi. Obzirom da je promašio prvi, nisam očekivao da će opet pucati i zbog toga sam i uzeo loptu. No kad sam vidio da želi još jednom pokušati, dao sam mu loptu i to je bilo sve...

Koja je glavna razlika između trenera Burića i Tudora?

- Najveća je razlika to što smo taktički drugačije postavljeni, što puno više napadamo i s više igrača dolazimo u završnicu. Čini mi se da je to bolje, sada smo puno češće u situacijama jedan na jedan u kojima naša kvaliteta može doći do izražaja. Iako nikad ranije nisam igrao u ovom sustavu, mogu reći da je ovakav način igre puno prilagođeniji nama igračima.

Split: u 3. kolu Hrvatski Telekom Prve lige sastali se Hajduk i Lokomotiva

U jednom razdoblju kod Burića ste počinjali s klupe i niste previše igrali. Pričalo se da vam je trener zamjerio što ste u pauzi otišli u Tursku...

- Imao sam virozu i nakon oporavka trener je mislio da je bolje da startam s klupe. Trener odlučuje i mora biti onako kako on kaže, to je jedino normalno...

Za vas napadače u osnovi i nema neke velike razlike između ova dva sustava?

- Istina, na nama je da napadamo i zabijamo golove, malo je teže obrambenim igračima, no mi to kao momčad možemo izvući, imam povjerenja u kvalitetu naših obrambenih igrača, a i mi ćemo im više pomagati. Pričao sam puno s trenerom Tudorom, on od mene traži da više surađujem s ostalim ofenzivnim igračima. Znam ga još iz Turske, igrao sam protiv njega i vidio sam i tamo koliko je dobar trener, a i koliko su ga igrači respektirali.

Jeste li ga pobijedili u Turskoj?

- Nisam, mislim da je zadnji ogled u Istanbulu završio 2-1 za Galatasaray.

Hajduk je profitirao od VAR-a, ali vi ćete ostati upamćeni i kao prva ''žrtva'' VAR-a u Hrvatskoj, poništen vam je gol zbog zaleđa. Kakav je vaš stav o VAR-u?

- VAR je dobra stvar za nogomet, sad više ne može biti nedoumica i skrivanja. Ako je bilo zaleđe ili kazneni udarac – bilo je, sada će biti pošteno, a ja sam uvijek za to.

Kako vam je u Splitu?

- Osjećam se dobro, voljeno, ljudi su ljubazni, grad je lijep, volio bih ostati u Splitu...

S kim se najbolje slažete od suigrača?

- S Jairom, igramo skupa u napadu i dobro se razumijemo i slažemo.

Hoće li vam biti žao ako ode u Kazahstan?

- To nije moja stvar, to će odlučiti on i klub, ako to želi i ode, ja ću mu zaželjeti svu sreću.

Početkom prosinca dobili ste kćerkicu koja se rodila u Splitu, koliko vas je to promijenilo?

- Da, rodila mi se moja Pearl (biser), presretan sam i moram reći da me njeno rođenje promijenilo na bolje. Postao sam odgovorniji, svjestan da moram brinuti za obitelj, kao što je moja obitelj ranije brinula o meni i pomagala mi. Moje srednje ime Emem znači mir, i mogu slobodno reći da sam sada puno mirniji i da sam puno više posvećen obitelji.

Kćer sada može dobiti hrvatsko državljanstvo, razmišljate li i vi o hrvatskoj putovnici koja bi vam osigurala puno veće mogućnosti igranja u Europi?

- Nisam to znao... Polako, najprije moram riješiti proceduru za sebe i djevojku Jolyne. Ja sam iz Nigerije, ona je iz Kenije i moramo prikupiti dokumentaciju kako bi se mogli vjenčati...

U prvom dijelu prvenstva startali ste golom u Varaždinu, nakon toga ste zabili i Lokomotivi i Slaven Belupu. Sada ste opet zabili u Varaždinu, nadate li se nastavku serije?

- Nadam se da ću nastaviti u istom ritmu do ispunjenja cilja. I protiv Lokomotive, i protiv Slavena, i u svakoj sljedećoj utakmici. No najvažnije je da mi u svakoj utakmici pobijedimo, najprije Lokomotivu, u utakmici koja će biti posvećena proslavi rođendan kluba...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića