Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Prvakinjama Južne Amerike uzeli novac i dali muškarcima!

Osvajačice Cope Libertadores su igračice Atletico Huile, a klub je novac koji su zaradile odlučio dati muškoj ekipi. Rezerviran im je pogrešan let, a u znak prosvjeda su spavale na podu aerodroma u Bogoti

Foto: Club Deportivo Atletico Huila/Facebook
3 komentara

Nogoemtašice Atletico Huile osvojile su Copu Libertadores, a pobjedom im je pripao nagradi fond u iznosu od 55 tisuća eura. Međutim, one taj novac neće vidjeti jer je klub odlučio sve uložiti u - mušku momčad!

Nevjerojatna je to sramota Kolumbijaca nad kojom se zgraža čitav nogometni svijet.

Igračice, koje su svojim sjajnim igrama osvojile južnoameričku inačicu Lige prvaka, neće dobiti ništa od svog uspjeha, ali će zato na njihov račun profitirati muškarci koji su tek 17. u prvenstvu!

Kao da to nije bio dovoljno, CONMEBOL im je nakon finalne utakmice rezervirao pogrešan let, pa su noć morale provesti u zračnoj luci. Zbog svega toga igračice nisu ni slavile pobjedu, a u znak prosvjeda su spavale na podu aerodroma u Bogoti.

Muke su se nastavile i po dolasku u domovinu. Iako su ih na ulicama glavnog grada dočekali navijači, prvakinje Južne Amerike su čak 80 minuta morale čekati da ih primi gradonačelnik Rodrigo Armando Lara.

Uistinu sramotno ponašanje prema igračicama koje samo potvrđuje da je njihov status daleko od ravnopravnog s muškarcima. Pa vidjeli smo svi to i u ponedjeljak na dodjeli Zlatne lopte kada je voditelj smatrao da je normalno pitanje za najbolju igračicu svijeta Adu Hegerberg - znaš li kako twerkati?

Naši partneri pišu
Message