Obavijesti

Sport

Komentari 0

Prvi britanski pobjednik Gira d' Italia: Froome ušao u povijest...

Prvi britanski pobjednik Gira d' Italia: Froome ušao u povijest...
1

Zahvaljujući pobjedi u 19. etapi, u kojoj je 80 kilometara bio u solo bijegu i nadoknadio veliki zaostatak koji je do tada imao te si priskrbio dovoljnu prednost i obranio ju u 20. etapi

VIDEO

Chris Froome (Sky) postao je prvi britanski pobjednik Gira d'Italia, koji je u nedjelju završio vožnjom od 155 km po rimskim ulicama, a Irac Sam Bennett (Bora Hansgrohe) je u završnom sprintu posljednje, 21. etape nadmašio Talijana Eliju Vivianija (Quick-Step). 

Zahvaljujući pobjedi u 19. etapi, u kojoj je 80 kilometara bio u solo bijegu i nadoknadio veliki zaostatak koji je do tada imao te si priskrbio dovoljnu prednost i obranio ju u 20. etapi, 33-godišnji Chris Froome postao je prvi britanski pobjednik Gira. Ujedno je postao treći biciklist u povijesti koji je aktualni pobjednik na sve tri Grand Tour utrke.

Prije njega to je uspjelo biciklističkim velikanima Francuzu Bernardu Hinaultu i Belgijcu Eddyju Merckxu.

Uz spomenutu trojicu, još su četvorica biciklista uspjeli osvojiti sva tri Grand Tour naslova tijekom karijere: Francuz Jacques Anquetil, Talijani Felice Gimondi i Vincenzo Nibali te Španjolac Alberto Contador.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Froome je prije Gira četiri puta slavio na Tour de Franceu, a prošle godine je prvi put trijumfirao na španjolskoj Vuelti.

Posljednja etapa Gira nije odlučivala o ukupnom redoslijedu, već je samo na kraju u igri bila etapna pobjeda, nakon što su sredinom etape organizatori objavili da su vremena za ukupni redoslijed neutralizirana. 

Tako je prošlogodišnji pobjednik Nizozemac Tom Dumoulin (Sunweb) osvojio ukupno drugo mjesto sa 46 sekundi zaostatka za Froomeom, a treći je bio Kolumbijac Miguel Angel Lopez Moreno (Astana) sa zaostatkom od 4:57 minuta.

Najbolji sprinter ovogodišnjeg Gira bio je Elia Viviani, a Chris Froome je odnio i majicu za najboljeg penjača. Najbolji mladi vozač bio je Miguel Angel Lopez Moreno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića