Sport

Komentari 3

Prvi čovjek F1 upozorio vozače: Sudarite se i bit će posljedica!

Prvi čovjek F1 upozorio vozače: Sudarite se i bit će posljedica!

Titule u Formuli 1 već su se rješavale sudarima, ponajviše između Alaina Prosta i Ayrtona Senne 1989. i 1990. te Michaela Schumachera i Damona Hilla 1994. Hoće li i Verstappen i Hamilton tim putem?

Vozači Formule 1 mogli bi se suočiti sa suspenzijom ili izgubiti sve bodove zbog nesportske vožnje, upozorio je direktor Formule 1 Michael Masi uoči odlučujuće utke u borbi za naslov svjetskog prvaka, Velike nagrade Abu Dhabija kojom završava sezona.

Uoči posljednje utrke sezone Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) i Lewis Hamilton (Mercedes) vode s po 369,5 bodova.

Međutim, Verstappen i dalje vodi u prvenstvu zbog toga što ima više pobjeda od Hamiltona ove godine, što znači da će uzeti naslov ako i dalje budu izjednačeni po broju bodova nakon Abu Dhabija.

Nizozemac i Britanac su se ove sezone tri puta sudarili, uključujući i na posljednjoj utrci u Saudijskoj Arabiji.

Međutim, Masi je poslao jasno upozorenje da bi takav scenarij mogao rezultirati teškim posljedicama upozorivši ih na pravila Međunarodnog sportskog kodeksa (ISC) koja se odnose na "nesportsko" ponašanje.

Saudi Arabian Grand Prix

Izdvojio je članak 12.2.1l koji se bavi "svakim kršenjem načela poštenja u natjecanju, nesportskim ponašanjem ili pokušajem utjecaja na rezultat na način koji je suprotan sportskoj etici".

Masi je također spomenuo članak 12.4.5 koji pokriva kazne koje bi redari mogli izreći uključujući "suspenziju za jednu ili više utrka, povlačenje bodova za prvenstvo...".

Titule u Formuli 1 već su se rješavale sudarima, ponajviše između Alaina Prosta i Ayrtona Senne 1989. i 1990. te Michaela Schumachera i Damona Hilla 1994. godine.

Schumacher i Villeneuve također su se sudarili na posljednjoj utrci sezone 1997. dok su se borili za vodstvo, a Nijemac je zbog svog prekršaja diskvalificiran iz cijele sezone.

Najčitaniji članci