Sport

Komentari 14

Prvi NHL igrač koji je priznao da je homoseksualac: Napokon mogu pokazati stvarnog sebe

Prvi NHL igrač koji je priznao da je homoseksualac: Napokon mogu pokazati stvarnog sebe

Napokon ću moći udahnuti i izdahnuti te svijetu pokazati stvarnog sebe. Ponosan sam što mogu svima javno reći da sam homoseksualac, rekao je mladi hokejaš u intervjuu za ESPN

Mladi hokejaš Nashville Predatorsa Luke Prokop (19) prvi je igrač s ugovorom u NHL momčadi koji je javno priznao kako je homoseksualac.

- Ponosan sam što mogu svima javno reći da sam homoseksualac - napisao je na društvenim mrežama 19-godišnji branič.

Prokop je u prosincu prošle godine potpisao trogodišnji ugovor s Nashville Predatorsima nakon što je izabran u trećoj rundi NHL drafta.

- Napokon ću moći udahnuti i izdahnuti te svijetu pokazati stvarnog sebe - rekao je u ponedjeljak u TV intervjuu za ESPN.

Prokop je kazao kako je odluku o izlasku u javnost donio još u travnju. Prvo je telefonskim pozivom obavijestio Predatorse i generalnog menadžera Davida Poilea.

- Prokop je hrabar mladić. Trebalo je puno hrabrosti. Ponosan sam što je to učinio. Ovo je velika priča i nadamo se da pomaže i ohrabruje druge u sličnim situacijama - kazao je Poile za The Athletic.

NHL-ov povjerenik Gary Bettman rekao je da se liga obvezala "učiniti sve što je moguće kako bi osigurala da Prokopov potez bude dobrodošao i kako će liga pružiti podršku bilo kojem sadašnjem ili budućem igraču koji razmišlja slijedi njegove korake."

Najčitaniji članci