Sport

Komentari 1

Prvi problemi na Igrama: Zbog snažnog vjetra otkazan spust

Prvi problemi na Igrama: Zbog snažnog vjetra otkazan spust

Spust za muškarce prebačen je na četvrtak u 3:00 sata po našem vremenu, a jedini hrvatski predstavnik bit će Natko Zrnčić Dim. FilipZubčić prijavio je nastup samo kako bi mogao trenirati spust

Iako je trebao biti prvi hrvatski sportaš koji će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu, Natko Zrnčić Dim ipak će morati malo pričekati. Naime, zbog snažnog vjetra organizator je morao otkazati za danas predviđenu utrku spusta na stazi Jeongseon.

Umjesto danas, spust će se održati u četvrtak od 3:00 sata po našem vremenu.

- Utrku smo morali otkazati iz sigurnosnih razloga kako za natjecatelje tako i za gledatelje zbog jakog vjetra na samoj stazi - obrazložili su u organizaciji ZOI-ja.

Za utrku je prijavljen i Filip Zubčić, no on neće nastupiti u spustu već se prijavio za utrku samo kako bi mogao trenirati na stazi za njega puno važniju kombinaciju.

Prvi hrvatski sportaši koji će nastupiti na Igrama u Južnoj Koreji tako bi trebali biti skijaški trkači Edi Dadić i Krešimir Crnković u skiatlonskoj utrci (15km +15km) s masovnim startom. Njihov start predviđen je za 7:15 sati.

- Želio bih da utrka bude s rezerviranim startom, tako da favoriti, prije svega Norvežani, Šveđani i Finci, ne odmaknu previše već na samom početku. Ja kao sportaš dat ću sve od sebe za što bolji plasman, ali definitivno nikome neće biti lako po ovim vremenskim prilikama ili neprilikama - kaže Dadić.

Najčitaniji članci