Obavijesti

Sport

Komentari 97

Dumfries sredio Amerikance, Nizozemci prvi četvrtfinalisti!

Dumfries sredio Amerikance, Nizozemci prvi četvrtfinalisti!
15

Dumfries je u prvom dijelu dvaput asistirao za golove Nizozemske po sličnom receptu. Iako je Wright čudnim golom dao nadu SAD-u, ona nije dugo trajala. "Oranje" čeka Argentinu ili Australiju

Nogometaši Nizozemske prvi su četvrtfinalisti svjetskog prvenstva, kojem je domaćin Katar, nakon 3-1 (2-0) pobjede protiv reprezentacije SAD-a.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Netherlands v United States

Odmah na početku, u 3. minuti, sjajnu je šansu imao najbolji američki igrač Pulišić te su nogometaši SAD-a ostavili bolji dojam u prvom poluvremenu.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Netherlands v United States

No, dok su Amerikanci propuštali šanse, Nizozemci su zabijali. U prvih 45 minuta Nizozemska je zabila dva gotovo identična gola, a strijelci su bili Memphis Depay u 10. i Daley Blind u prvoj minuti sudačke nadoknade nakon što je oba puta odlično asistirao Dumfries.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Netherlands v United States FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Netherlands v United States

U nastavku susreta obje su reprezentacije imale dosta prilika, pogotovo su opasne bile one nizozemskih nogometaša, no 2-0 je stajalo sve do 76. minute. Tada je SAD smanjio na 1-2 neobičnim golom Haji Amira Wrighta.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Netherlands v United States

Nizozemska je i definitivno riješila pitanje pobjednika u 81. minuti, a jako dobru svoju predstavu golom je za 3-1 začinio Denzel Dumfries.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Netherlands v United States

Nizozemska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Argentine i Australije koji će se za ulazak među osam najboljih na svjetskom prvenstvu boriti tijekom subotnje večeri, od 20 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo, osmina finala 16:00 , Khalifa, Al Rayyan
Nizozemska
Depay 10', Blind 45+1', Dumfries 81'
3 : 1
SAD
Wright 76'
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj utakmice! Nizozemska je krenula dizelaški, ali je zasluženo prošla u četvrtfinale pobjedom 3-1 i čeka pobjednika utakmice između Argentine i Australije od 20 sati. Dumfries je jedan od najzaslužnijih za pobjedu "oranjea" i povratak u završnicu Mundijala, a Amerikanci neće ponoviti SP 2002. kad su igrali četvrtfinale.

90'

Šest minuta nadoknade.

87'

Žuti karton dobio je Frenkie de Jong, ali ne prijeti mu neigranje u idućoj utakmici. Potvrde li ovo Nizozemci, bit će to pobjednik između večerašnjeg ogleda Argentine i Australije.

82'

Depay je izašao iz igre, a prve minute u seniorskom dresu Nizozemske uopće dobio je 19-godišnji talent PSV-a Xavi Simons.

81'

GOOOL! Bježi Nizozemska na dva razlike nakon samo pet minuta. Dvostruki asistent Dumfries postao je strijelac, sam je ostao na drugoj stativi nakon centaršuta Blinda. Zamijenili su uloge akteri kod drugog gola "oranjea" i utakmica je ponovno čvrsto u rukama momčad Louisa van Gaala.

24sata
Komentari 97