Sport

Komentari 22

Prvi test rukometaša: Evo gdje ih gledati protiv Slovenije

Prvi test rukometaša: Evo gdje ih gledati protiv Slovenije

S ovom utakmicom završit će i druga faza priprema. Novo okupljanje je tradicionalno na Novu godinu, a uoči polaska za Szeged čekaju nas još dvije provjere na Croatia Cupu (6. - 8. siječnja) protiv BiH i Rusije u Osijeku.

Slovenija će biti prva provjera hrvatskih rukometaša uoči Europskog prvenstva. Susjedi će nam večeras u Celju od 18:30 uzvratiti za gostoprimstvo iz Novigrada početkom studenog kada smo dobili 34-31.

Tada nismo bili kompletni, a nećemo biti ni danas jer tek će se na Novu godinu priključiti igrači iz Bundeslige, Duvnjak, Martinović, Mamić, Pavlović, Pešić... 

Priliku će, stoga, danas dobiti neki drugi, možda se i nametnuti izborniku Hrvoju Horvatu u borbi za dres za Euro. 

- Svaki trener ima svoju viziju, ti mladi igrači su se svojim igrama sami nametnuli, oni pomlađuju reprezentaciju, a ne ja, na meni je da to prepoznam. Mislim da imamo dobar spoja mladih i iskusnijih. Ali ne možete samo s mladima ići jer je grupa teška, iskustvo ovih starijih će pomoći. Vjerujem da smo pogodili jedan dobar miks - rekao je Horvat.

- Mislim da je  ključna riječ 'tim', trebamo na prvenstvo dovesti jedan pravi tim i na tome ćemo inzistirati. Pravi tim se nalazi u obrani, tu se može vidjeti koliko smo spremni za pravi rezultat.

Ni Slovenci nisu kompletni, ali imaju manje izostanak nego Hrvatska, pa Ljubo Vranješ može već danas vidjeti realne obrise. Od bundesligaša čekaju srednjaka Kiela Zarabeca te golmane Lesjaka i Kastelica.

S ovom utakmicom, koju će prenositi RTL 2, završit će i druga faza priprema. Novo okupljanje je tradicionalno na Novu godinu, a uoči polaska za Szeged čekaju nas još dvije provjere na Croatia Cupu (6. - 8. siječnja) protiv BiH i Rusije u Osijeku.

Najčitaniji članci