Sport

Komentari 165

Prvu medalju za Srbiju u Tokiju osvojio je - rođeni Splićanin!

Prvu medalju za Srbiju u Tokiju osvojio je - rođeni Splićanin!

Mikec je uzeo srebrnu medalju u disciplini zračni pištolj 10 metara s 237.9 pogodaka, dok je zlato osvojio Iranac Javad Foroughi s 244.8 pogodaka. Brončanom medaljom se okitio Kinez Pang Wei

Srbija je dočekala prvu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Srebrnu medalju u streljaštvu osvojio je Damir Mikec (37), koji se inače rodio u Splitu, a za Srbiju na OI nastupa od Pekinga 2008. godine, kad je bio sedmi u disciplini "zračni pištolj 50 metara".

Mikec je uzeo srebrnu medalju u disciplini zračni pištolj 10 metara s 237.9 pogodaka, dok je zlato osvojio Iranac Javad Foroughi s 244.8 pogodaka. Brončanom medaljom se okitio Kinez Pang Wei sa 217.6 pogodaka.

Shooting - Men

Mikec si je srebrnom medaljom osigurao i 60.000 eura od srbijanske Vlade, kao i sportsku mirovinu koju će primati nakon 40. godine života. Novčana naknada za srebrnu medalju iznosi 2,5 prosječne mjesečne plaće u Srbiji, odnosno 160.000 dinara što je oko deset tisuća kuna.

Mikec se rodio 1984. u Splitu. U ranom djetinjstvu se bavio karateom, plivanjem i veslanjem, a na kraju se okušao u streljaštvu.

Shooting - Men

Trener mu je stariji brat Goran, koji tijekom karijere nije imao zapaženih rezultata.

Shooting - Men