Obavijesti

Sport

Komentari 15

PSG ga otpisao zbog Mbappéa, a on se poigrava po Španjolskoj

PSG ga otpisao zbog Mbappéa, a on se poigrava po Španjolskoj
1

GONCALO GUEDES Portugalci ne moraju strahovati kada jednoga dana Cristiano Ronaldo napusti nogomet. Novo čudo igra trenutno u Valenciji. Mladog ofenzivca PSG je otpisao poslije samo šest mjeseci...

VIDEO

'Šišmiši' su hit La Lige poslije devet odigranih kola. Ne isključivo zato što drže drugu poziciju i još nemaju poraza nego zbog načina na koji su uspjeli doći do trenutne situacije. Nogomet za prste polizati...

Valencia ima šest pobjeda i tri remija uz gol razliku 25:10 i njihov nogomet je garancija za vrhunskih 90 minuta. Svaki cent za ulaznicu njihove utakmice se isplati dati.

U zadnjih pet utakmica imaju isto toliko pobjeda i zabili su 21 gol, dakle, četiri u prosjeku! U ljepotici prvenstva 15. listopada dobili su u gostima Betis 6-3, a prošlo kolo na Mestalli stradala je i jaka Sevilla koja je popila četiri komada.

VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prošle sezone završili su 12. i cijela sezona bila je poprilično mučna. Čak 17 poraza u 38 kola gurnulo ih je bliže donjem domu nego nekoj stabilnosti pa je došlo vrijeme za ozbiljne rezove u ljeto 2017.

Metamorfoza. Stigao je novi trener Marcelino koji je s Villarrealom radio dobar posao u prošlosti, a klub je znatno promijenio igrački kadar. Prodavali su igrače i zaradili 127 milijuna eura koja su uložili u neke nove, potentne face.

Otkupljen je Simone Zaza od Juventusa za 16 milijuna eura i on je trenutno nabojiti igrač kluba (osam golova). 

Obrana je osvježena sa Paulistom iz Arsenala, odnosno Murillom iz Intera, a kako ne bi nedostajalo zabave u ofenzivnom djelu Valencijina struka pobrinula se posudbama Andresa Pereire iz Manchester Uniteda te Goncala Guedesa iz PSG-a.

Upravo je potonji najpotentniji igrač kluba. Portugalsko krilo kojem je ovo treći klub u samo godinu dana! Sjajni ofenzivac stigao je u PSG krajem siječnja ove godine za 30 milijuna eura, no tamo se nije nametnuo u samo pola godine.

Kad su stigli Neymar i Mbappé u redove francuskog viceprvaka, Guedes je postao suvišan i sreću je potražio u Španjolskoj.

Čini se da je to dobitna kombinacija. Goncalo ima samo 20 godina i ESPN ga već navodi kao kandidata za buduću Zlatnu loptu. Njegov nogomet naziva se čarobnim, golove koje zabija prava su umjetnost.

Poput ovog Sevilli...

VIDEO

Guedes s loptom može što god zamisli. Poigrava se u jakoj ligi, a došao je iz slabije. Iz jačeg kluba u slabiji, također. Samo je dobio pravu šansu i nije zagušen konkurencijom.

Valencia djeluje kao raj za mlade igrače poput Guedesa. Da je čudesan talent bilo je jasno poslije njegove prve utakmice za Benficu još tamo u selekciji U-11. 

U pobjedi 5-0 svoje momčadi zabio je svih pet golova. Goncalo je bio tri godine mlađi od protivnika i najmlađi igrač na terenu!

Iako ima samo 20 godina, za Portugal je upisao tri nastupa. Debitirao je prije točno dvije godine u prijateljskoj utakmici protiv Rusije u Krasnodaru i postao prvi osamnaestogodišnjak koji je nastupio za Portugal poslije Cristiana Ronalda.

VIDEO

Izvan terena je jednostavan, pomalo dosadan momak. Klasičan. Svoj uspjeh posvećuje obitelji, naročito ocu koji njega i brata i Joaoa vozio na treninge u Lisabon. 

- Otac je godišnje morao prevaliti oko 60 tisuća kilometara dok sam odrastao. Ali tada sam bio mlad i nisam obraćao pozornost na to. Sad razumijem kolika je to bila žrtva i mislim da je zadovoljan i ponosan na mene. On je vrlo važan čovjek u mom životu jer je vjerovao u mene - rekao je Guedes.

Ako želite uživati u kvalitetnom nogometu, nema sumnje, Valencia je dobitna kombinacija, dok u Parizu sigurno pomno prate svaki Goncalov korak.

Kako uklopiti ovo portugalsko čudo u ionako brutalan napad? 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića