Obavijesti

Sport

Komentari 43

Stari dečko vodi Young Boyse: Bio 'pojačanje stoljeća' PSG-a

Stari dečko vodi Young Boyse: Bio 'pojačanje stoljeća' PSG-a
4

Nikola Kalinić, Ante Rukavina ili Guillaume Hoarau, pitali su se u PSG-u davne 2007., da bi sve presjekao tadašnji predsjednik kluba Alain Cayzac kupovinom današnjeg centarfora Young Boysa...

VIDEO

Dinamova obrana ove sezone u Europi djeluje - europski. Uredno, čvrsto i pouzdano nose Dinamo prema Ligi prvaka pa su tako Bjeličini bez problema odradili nezgodni Hapoel i Astanu.

Da bi ušli u Ligu prvaka morat će izbaciti švicarskog prvaka Young Boys čiji napad predvodi 'stari dečko', Francuz Guillaume Hoarau (34).

Za obranu, neosporno, najteži ispit dosad - napast će ih čovjek koji je Dinamu već zabijao! To je tip koji je trebao povesti PSG u neslućene visine...

dinamo

Teška su se razmišljanja odvijala u Parizu krajem 2007. godine. Tadašnji PSG bio je tek prosječan francuski klub koji se te sezone jedva spasio ispadanja - završili su 16. i hitno im je trebao napadač koji će pokrenuti stvari.

Nikola Kalinić, Ante Rukavina ili Guillaume Hoarau pitali su se u francuskoj prijestolnici, da bi sve presjekao tadašnji predsjednik kluba Alain Cayzac.

- Stiže Hoarau, to je naše pojačanje stoljeća!

Prilično hrabro od njega kad znamo da su godinama ranije na Park prinčeva u velikim transferima dolazili Ronaldinho, Anelka, Pauleta i Okocha.

Došao je Hoarau iz Le Havrea vrijednom pola milijuna eura što je za Cayzaca bila 'krađa', posebice kad znamo da su ga iz Hrvatske tražili pet ili više milijuna eura za usluge Kalinića ili Rukavine.

Krenulo je sjajno, stasiti centarfor utrpao je 20 golova u 45 nastupa, ali spletom okolnosti, odnosno financijskom eksplozijom kluba dolaskom Nassera Al-Khelaifija 2011. mjesta za njega pored silnih zvijezda bilo je sve manje.

Za oproštaj s klubom okitio se naslovom prvaka Francuske 2013., a u međuvremenu je igrajući za PSG u Ligi prvaka uspio zabiti i Dinamu!

Te 2012. godine igrao je za PSG, koji je u 4. kolu na Parku prinčeva svladao plave sa 4:0. Pogađali su Alex, Matuidi, Menez i Hoarau, svi na Zlatanove asistencije! Dva tjedna ranije u Maksimiru je bilo 2:0 golovima Ibrahimovića i Meneza.

Francuz je velika prijetnja Dinamu, bez obzira na godine. Glad za Ligom prvaka ga pokreće.

- Ovo mi je možda zadnja šansa da još jednom zaigram Ligu prvaka. Igrao sam malo, u PSG-u 2012. ušao sam s klupe i zabio jedini gol baš Dinamu. Zadnjih smo godina pobjeđivali Šahtar, kijevski Dinamo, znači da smo blizu te razine Lige prvaka -  rekao je Hoarau za NZZ am Sonntag uoči okršaja švicarskog i hrvatskog prvaka.

BSC Young Boys vs. Borussia Moenchengladbach

I baš njega svi ističu kao glavnu opasnost Dinamu. 2010. i '11. skupio je i pet nastupa za francusku reprezentaciju, no važnije su sadašnje brojke. 

Prošle je sezone, kada je Young Boys osvojio naslov poslije 32 godine čekanja, bio drugi strijelac lige s 15 golova, iza Ajetija koji je za Basel i St. Gallen skupio 17.

Ove je pak od 11 golova kluba u prva četiri kola zabio četiri, plus jedan u kupu.

RIJEŠITE KVIZ: Koliko dobro vidite?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani