Sport

Komentari 2

Puljić pregovara s Jagielloniom i čeka ga jaka hrvatska kolonija

Puljić pregovara s Jagielloniom i čeka ga jaka hrvatska kolonija

Jagiellonia je hrvatska kolonija. Tamo su već Krševan Santini, Ivan Runje i Zoran Arsenić. Poljski mediji javljaju kako Puljić i klub iz sredine poljske Ekstraklase već pregovaraju o plaći

Prije početka zimskog prijelaznog roka na Rujevici su istaknuli kako žele po jednog stopera i jednog lijevog braniča. Doveden je Nino Galović, a sa posudbe je povučen Danijel Štefulj, ali tu Rijeka ove zime neće stati.

Nakon odlazaka Župarića i Punčeca moglo bi biti još imena u rubrici 'otišli', a to onda automatski povlači i pojačanja ili bar prinove na popisu novih Rijekinih igrača.

Ideja vodstva s Rujevice i jest dizajn momčadi prema idejama Simona Rožmana koji je dobio puno povjerenje klupskog vrha, a u tu priču ulazi i standardna logična postavka: zaraditi na onima koji imaju manju minutažu nego što bi željeli ili možda čak i zaslužuju, ali je na njihovom mjestu konkurenciji žestoka.

Klasičan primjer je pozicija jedinog klasičnog središnjeg napadača u Rožmanovih 4-2-3-1. Antonio Čolak profilirao se kao standardni prvi izbor što znači da jedan drugi dokazani golgeter, Jakov Puljić, ne može imati prostora koliko bi trebalo.

Pa nimalo ne čude vijesti iz Poljske da je tamošnja Jagiellonia Bialystok žestoko zagrizla za Puljića i da su Rijekin igrač i poljski klub zapravo već u ozbiljnim i konkretnim pregovorima o Puljićevim uvjetima za promjenu sredine.

Igrač je na pripremama s Rijekom u Umagu, klub očekivano ne želi javno servirati detalje o potezima koje je u prijelaznom roku uvijek pametnije vući iza što deblje i tamnije zavjese, ali i poljski kolege i riječki kuloari bruje o istoj priči.

Jagiellonia je inače: hrvatska kolonija. Tamo su već Krševan Santini (bivši vratar Intera i Osijeka), Ivan Runje (nekadašnji stoper Nordsjaellanda i Omonije) te Zoran Arsenić (bivši branič Osijeka i Sesveta).

Najčitaniji članci