Obavijesti

Sport

Komentari 913

Mučna večer na Maksimiru: Moćni Milan s četiri komada ispratio Dinamo iz Lige prvaka

Mučna večer na Maksimiru: Moćni Milan s četiri komada ispratio Dinamo iz Lige prvaka
15

Milan se prošetao Maksimirom, a moglo je biti i više od konačnih 4-0. Dinamo se oprašta od Lige prvaka, a za Europsku ligu u zadnjem kolu mora pobijediti u Londonu Chelsea te navijati za Milan protiv Salzburga

Nogometaši Milana s uvjerljivih 4-0 (1-0) su pobijedili Dinamo u Zagrebu, u susretu 5. kola skupine E Lige prvaka, čime je hrvatski prvak došao blizu ispadanja iz Europe.

Do kraja natjecanja po skupinama je ostalo još samo jedno kolo, a Dinamo jedino može biti treći, prestići RB Salzburg te time nastaviti natjecanje u Europskoj ligi. Za to se moraju ostvariti dva rezultata u posljednjem kolu, pobjeda Dinama u Londonu protiv Chelseaja te poraz RB Salzburga kod Milana.

Od samog početka se igralo vrlo otvoreno na Maksimiru te su obje momčadi relativno lako dolazile u prilike. Isto tako, igralo se na mahove pa je kratko vrijeme pritiskao Dinamo, a onda bi uzvratio Milan. U takvom ritmu Milan je na odmor otišao uz prednost od 1-0. Tonali je u 39. minuti ubacio iz slobodnog udarca, a Matteo Gabbia je ostao nečuvan te je, iz blizine glavom pogodio za 1-0 gostiju.

Champions League - Group E - GNK Dinamo Zagreb v AC Milan

Milan je utakmicu riješio vrlo brzo tijekom drugog poluvremena. Redom su zabijali Rafael Leao u 49., Olivier Giroud u 59. iz kaznenog udarca te autogol Robert Ljubičić u 69. minuti za konačnih 4-0.

Susret Dinama i Milana u petom kolu UEFA Lige prvaka Champions League - Group E - GNK Dinamo Zagreb v AC Milan

Ranije u ovoj skupini Chelsea je u gostima pobijedio RB Salzburg 2-1 čime je i matematički osigurao plasman u osminu finala. Prvi pogodak na tom susretu postigao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji je sjajno i precizno naciljao s vrha šesnaesterca. Za domaćina je izjednačio Adamu u 48., dok je pobjedu gostima osigurao Havertz golom u 64. minuti.

U posljednjem 6. kolu, koje se igra 2. studenoga, Dinamo gostuje na Stamford Bridgeu kod Chelseaja, dok će Milan na svom terenu dočekati RB Salzburg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
LIGA PRVAKA, 5. KOLO 21:00 , MAKSIMIR
Dinamo
0 : 4
Milan
Gabbia 39', Leao 50', Giroud 59' (p), Ljubičić 69' (ag)
Sortiranje događaja
90'

Kraj utakmice! Osjetio je sudac Marciniak da nema potrebe za nadoknadom i nakon isteka 90. minute odsvirao kraj ove, za Dinamo, tužne utakmice. Dinamo je ispao iz Lige prvaka, ali još može izboriti Europsku ligu.

88'

Kontra Milana koju nije okrunio Rebić. Neće peti u mrežu Dinama, srećom...

87'

Dobra akcija Drmića i Bočkaja, ali ljevica Dinamovog bombardera nije proradila iz jako dobre pozicije.

84'

Što je sada skinuo Livaković! Krunić je bio sam ispred golmana Dinama, ciljao je lijevi kut, ali Livaković je upisao obranu utakmice.

82'

Pobega trese mrežu, ali iz zaleđa, kažu suci. 

Komentari 913