Obavijesti

Sport

Komentari 175

Pun Maksimir, pobjeda i sjajne slike... Finci, hvala na Grcima!

Pun Maksimir, pobjeda i sjajne slike... Finci, hvala na Grcima!
11

HVALA SOIRIJU Da nije bilo gola Finske na Rujevici, mi bi vrlo vjerojatno otišli i direktno na Mundijal. Ne bi doživjeli ovaj baraž u kojem smo razbili Grke u atmosferi koja kod nas dugo nije viđena...

VIDEO

Nama Hrvatima nije zanimljivo ako nije napeto. Majstori smo za zakomplicirati, ali i još veće face kad se treba vaditi iz 'bunara'.

Hrvatska je bila gotovo u rasulu poslije Finske na Rujevici, a onda je HNS izveo šok terapiju i umjesto anemičnog Ante Čačića na izborničku funkciju instalirao Zlatka Dalića što je rezultiralo pobjedom u Kijevu. 

Taj spomenuti kiks protiv Finske, ispostavit će se kroz jaku ironiju, trebao nam je itekako!

Valjda se naši igrači moraju debelo razljutiti da bi na travnjaku do kraja demonstrirali svoju kvalitetu. Protiv Ukrajine smo pobijedili uz nervoznu igru, ali smo Grke rasturili fantastičnom nogometnom partijom.

Ovo je bio najteži poraz Grčke još tamo od kvalifikacija za Euro 2008. kada ih je Turska u Pireju razbila 4-1! Isto kao i mi u četvrtak navečer.

Zabiti četiri komada protiv reprezentacije kojoj je defenziva najveća snaga znači da si napadački bio impresivan. Nismo im samo zabijali, mi smo gospodarili igrom kao rijetko kad unazad nekoliko godina.

Obilje nogometnog šarma, odlučnosti i ciničnosti prikazala je Dalićeva Hrvatska samo u 50 minuta igre protiv Grka kada je bilo već 4-1! Nestvarno!

Utrpali smo im u tom periodu četiri, a usporedbe radi, u cijeloj kvalifikacijskoj skupini ako izuzmemo Kosovo, ukupno smo dali osam golova. 

Osim fenomenalne igre veseli i ono što smo također dugo čekali. Od prepunih tribina Maksimira na koje se natiskalo 30013 navijača do samog prikazanog zajedništva na travnjaku.

Veselje Ivice Olića poslije četvrtog gola naših jasno je prikazalo što se to promijenilo u odnosu na ono što se događalo prije Kijeva.

Zvižduci Rujevice, blijeda Hrvatska i skamenjeni Čačić oprečna su slika prepunom Maksimiru, razigranoj Hrvatskoj i poduzetnom Daliću.

Došlo je do korjenite promjene kompletne situacije zahvaljujući tom golu Soirija u 90. minuti utakmice protiv Finske. Taj nam je remi, ispostavilo se na kraju, oduzeo direktan plasman u Rusiju.

To nas je odvelo na Grke u dodatnim kvalifikacijama koje smo razbili i pred njihovim očima zaplesali pravi nogometni 'sirtaki'. Mogli smo uživati u velikoj pobjedi, fenomenalnom nogometu i nezaboravnoj večeri koja nas je dovela na koračić do zacrtanog cilja.

Pa, dragi Finci i dragi Soiri, hvala vam na hladnom tušu na Rujevici tog 6. listopada. I hvala vam na Grcima. Bez tog kiksa ne bi svjedočili prekrasnim slikama iz Maksimira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...