Obavijesti

Sport

Komentari 33

Puni kao brod: HNS je u 2018. uprihodio 435.5 milijuna kuna

Puni kao brod: HNS je u 2018. uprihodio 435.5 milijuna kuna
1

Hrvatski nogometni savez je u razdoblju od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2018. ostvario prihode u iznosu od 435.5 milijuna kuna, a rashode u iznosu od 371.6 milijuna kuna

VIDEO

U četvrtak je u zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton održava redovna izvještajna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na kojoj je prisustvovalo 49 skupštinara.

- Kada pogledam što je sve Hrvatski nogometni savez doživio i ostvario u 2018. godini, zaista imamo na što biti ponosni. Hrvatska reprezentacija ujedinila je cijelu zemlju i donijela joj najveću sreću od samostalnosti, a HNS nije bio uspješan samo na terenu: odradili smo najveći projekt u povijesti Saveza - napravili smo pet savršenih travnjaka na prvoligaškim terenima. Znamo da samo ulaganja u bazu mogu osigurati uspješnu budućnost hrvatskog nogometa - kazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker dodavši:" Imamo motivaciju raditi još jače i još više kako bismo nešto slično doživjeli ponovno.

Hrvatski nogometni savez je u razdoblju od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2018. ostvario prihode u iznosu od 435.5 milijuna kuna, a rashode u iznosu od 371.6 milijuna kuna, te ostvario višak prihoda nad rashodima u iznosu od 63.8 milijuna kuna. Višak prihoda koristit će se u godinama kada nema završnih natjecanja odnosno kada savez ostvaruje manjak prihoda nad rashodima. 

- Kao i uvijek, planirali smo prvi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu, a zahvaljujući osvojenom srebru došlo je do većih odstupanja i bili bismo sretni kada bi nam sportski rezultati svake dvije godine doveli do odstupanja u odnosu na planirano. Prošla 2018. godina je u odnosu na sve dosadašnje godine daleko najuspješnija financijska godina i ostvaren je više od dvostruko veći budžet u usporedbi sa bilo kojom prethodnom godinom. Nadamo se i u budućnosti uspješnim sportskim natjecanjima, a time i dobrim financijskim rezultatima - sažela je voditeljica Odjela za računovodstveno-financijske poslove, Ružica Bajrić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz Fifinog programa Forward povučeno je 1.3 milijuna dolara za projekt uvođenja VAR-sustava, čija primjena počinje od proljetnog dijela natjecateljske godine 2019./2020., a program je iskorišten i za četiri selektivna turnira, turnir U-15 Vlatko Marković te Croatia Cup u ukupnom iznosu 831.405 USD. Ujedno su financirani i drugi razvojni projekti, razvoj ženskog nogometa i pomoć županijskim nogometnim savezima.

Na prijedlog Izvršnog odbora donesena je odluka o izmjenama i dopunama Statuta HNS-a, radi jačanja efikasnosti rada i funkcioniranja HNS-a te povećanja opsega poslova, preraspodjele poslova i jačanja cjelokupnog ustrojstva i organizacije. Osim toga, usvojena je odluka o izmjenama poslovnika o radu Skupštine.

Na sjednici je prihvaćen zapisnik prošle Skupštine, usvojeno je izvješće o radu Izvršnog odbora, kao i izvješće revizora te odluka o izmjenama i dopunama Statuta i Poslovnika o radu Skupštine.

Kao predstavnik Europske nogometne federacije sjednici je nazočio Angelo Rigopoulos, Uefin direktor integriteta i regulative, koji je prenio pozdrave predsjednika Aleksandra Čeferina i glavnog tajnika Theodorea Theodoridisa. Čestitajući na sjajnim rezultatima hrvatskog nogometa, naglasio je:

 - HNS je iznimno profesionalan i dobro organiziran, a osobe koje ga zastupaju u raznim tijelima, programima i inicijativama Uefe uživaju velik ugled. UEFA poziva tijela državne vlasti da učine više napora za potporu poboljšanju nogometne infrastrukture u Hrvatskoj. Takvo ulaganje u nogomet preduvjet je uspješnog razvoja našeg voljenog i najvažnijeg sporta u Hrvatskoj, u Europi i svijetu.

Dodajmo kakio su dodijeljeni i Trofeji podmlatka. Dobili su ih dugogodišnji liječnik hrvatske reprezentacije te jedan od najvećih hrvatskih stručnjaka na području sportske medicine Boris Nemec, zatim Antun Prce, umirovljeni nogometaš i trener koji iza sebe ima čak 35 godina aktivnog trenerskog rada u svim dobnim kategorijama. Stjepan Stipe Ilić, koji je upisao više od 200 nastupa za prvu momčad Hajduka i 150 nastupa za prvu momčad Zagreba, a nakon igračke karijere bavio se trenerskim poslom, te Vlado Bilić, proslavljeni je vratar NK Osijeka i dugogodišnji nogometni trener.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener