Obavijesti

Sport

Komentari 0

Queen’s: Marin Čilić i Ivo Karlović u četvrtfinalu

Queen’s: Marin Čilić i Ivo Karlović u četvrtfinalu
3

Marin Čilić je pobijedio francuskog tenisača Jo-Wilfrieda Tsongu u tri seta (4-6, 6-3, 6-2), a Ivo Karlović Marata Safina u dva 'tie-breaka'

VIDEO

Očekivao sam težak meč. Znao sam da je opasan, osvojio je nedavno Surbiton na travi. Ali uspješno sam položio veliki ispit, presretan je bio Marin Čilić nakon što je 4-6, 6-3, 6-2 pobijedio Jo-Wilfrieda Tsongu u osmini finala Queen’s Cluba. Počeo je na centralnom terenu, u srijedu je isprobao “desetku”, a jučer je pobijedio i na “jedinici”. Mijenja terene, pobjeđuje protivnike, idealna formula. - Za tenisača koji nikad prije nije pobijedio na travi mogu biti i te kako zadovoljan. Nakon Henamana sve se preokrenulo, imam daleko više vjere u samog sebe - rekao je 110. tenisač svijeta, naš najmlađi Davis Cup reprezentativac. Nakon što je gubio 4-3 u prvom setu, tenisač iz Le Mansa dobio je sve gemove i dionice do kraja susreta. U drugom je Marin krenuo breakom, a u trećem je bilo ključno oduzeti servis u petoj igri (2-2). Ponovno je Marin postigao devet asova i imao je pristojnih 63% prvog servisa. Francuski tenisač imao je čak devet break-prilika, međutim, realizirao je tek jednu i to onu u prvom setu. Svoj najveći rezultat na ATP turnirima Marin je ostvario u Gstaadu, na zemljanoj podlozi. To je bilo u srpnju prije godinu dana, tjedan poslije Wimbledona. Za nastup u Queen’s Clubu dobio je pozivnicu organizatora, koje je razočarao jer im je izbacio legendu - Tima Henmana. U četvrtfinalu će igrati protiv Amerikanca Andya Roddicka, koji je tri puta (2003., 2004., 2005.) osvajao teniski turnir u Queen’s Clubu. - Imam šansi! Moram biti maksimalno koncentriran ma ključne lopte, jer će prilike biti rijetke. Ma idem uživati, pa što bude – nasmijao se Marin dok je razmišljao o Amerikancu. Do velike pobjede stigao je i Ivo Karlović. I to u svom stilu. S dva puta po 7-6, 'Karlo' je izbacio Rusa Marata Safina, bivšeg prvog tenisača svijeta, koji nije mogao parirati servisima 208 centimetara visokog Hrvata. Rus se nije ni približio break lopti, a razlog tome je visokih 76% prvog servisa kod Zagrepčanina. U prvom 'tie-breaku' Safin je skupio tri poena, u drugom je napravio pomak i uzeo - četiri. - Neke lopte nisam niti vidio – priznao je neutješni Rus u Londonu. U četvrtfinalu Karlovića očekuje pobjednik susreta između Novaka Đokovića i Arnauda Clementa. Na dobrom putu prema nastavku sjajnog hrvatskog niza u Queen'su bio je i Ivan Ljubičić, no njega i Francuza Nicolasa Mahuta zaustavila je kiša. U trenutku prekida rezultat je bio 4-3 za Ivana, a u Mahutovom servis gemu bilo je 30-30. Kako je najavljeno iz Londona, meč bi trebao biti nastavljen sutra oko 13 sati po hrvatskom vremenu. RODDICK JEDVA, NADAL PREKINUT U sklopu osmine finala Queen'sa odigrana su još tri meča. Amerikanac Andy Roddick pobijedio je Britanca Alexa Bogdanovica 4-6, 7-6 (5), 6-4. Čileanac Fernando Gonzalez u dva seta (6-2, 7-5) je završio posao protiv Robbyja Gineprija, a Dmitrij Tursunov je Paul-Henrija Mathieua dobio 7-6 (3), 3-6, 6-3. Meč Nadal - Mirnji prekinut je kod 7-6 i 5-3 za Španjolca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani